• Huvudsponsorer

Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Rögle
RBK

Djurgården går för full pott mot Rögle

4 februari 2016 10:00

Djurgårdens kamp om att nå sin målsättning om en topp sex placering fortsätter när Rögle gästar Hovet. Stockholmarna har chansen att ta full pott mot Ängelholmslaget då de vunnit samtliga tre tidigare möten.


Formkollen

Djurgården vann visserligen mot Karlskrona på tisdagen, men det var efter mycket möda och stort besvär.

Stockholmarna har annars trivts väldigt bra mot lagen från söder. Mot Malmö blev det maximala tolv poäng på fyra matcher, och nu har de chansen att ta full pott även mot Rögle. De tre tidigare mötena har slutat 2-1, 5-1 och 5-3 till Djurgårdens favör.

Idel segrar under säsongen är just vad Rögle lyckades med mot HV71. Inte full pott, då det blev straffseger i tisdags, men ändå elva poäng.

Det är anmärkningsvärt ibland hur vissa lag passar andra mer eller mindre bra. Om vi ska se till historiken under säsongen är alltså Djurgården klara favoriter mot Rögle.

2 feb Karlskrona-Djurgården 5-6 OT
30 jan Frölunda-Djurgården 3-2
28 jan Djurgården-Linköping 4-3 PS
26 jan MODO-Djurgården 4-1
23 jan Djurgården-Malmö 5-2
2 feb HV71-Rögle 2-3 PS
30 jan Rögle-Växjö 1-4
28 jan Rögle-MODO 2-1
26 jan Skellefteå-Rögle 4-1
23 jan Rögle-Luleå 0-3

Läget i lagen

Djurgården saknar fortfarande Adam Ollas Mattsson med anledning av den skada han ådrog sig under JVM. Även Alexander Fällström (långtid), Mikael Ahlén och Tobias Hage har varit borta en tid.

Däremot kommer Tomi Sallinen tillbaka in i laget efter att ha avtjänat sin fyra matcher långa avstängning.

Rögle har det relativt gott ställt på frånvarolistan. Sedan tidigare saknas Jesper Jensen och Ludvig Claesson.

Backen Ivan Baranka fick en smäll i matchen mot HV71 och utgick. Han kommer inte till spel mot Djurgården, Jens Hellgren ersätter.

Notera att:

  • Att Tomi Sallinen är tillbaka glädjer nog Djurgården. Han är poängbäst i laget i matcherna mot Rögle, tre mål och två assist.
  • Nyuttagne landslagsbacken Andreas Englund hade en fin kväll senast Djurgården mötte Rögle. Han svarade för ett mål och två assist vilket är hälften av vad han presterat under hela säsongen i offensiv väg.
  • Jordan Smotherman är målbäst för Rögle mot Djurgården med två mål.
  • Rögles målvakt Oscar Dansk räddade 33 av 35 skott mot HV71 och visade bra form. Det var hans första start på fem matcher.

Citat

– Vi tar dumma beslut just nu som resulterar i mycket utvisningar. Det är inte enligt vår strategi riktigt och vi släpper också in mycket mål i numerärt underläge. Ska vi upp till topp sex så måste vi hålla oss på banan, sa Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi på presskonferensen efter matchen mot Karlskrona.

– Djurgården är bra, vänder spelet snabbt och checkar hårt. Vi vet hur de spelar och det gäller att vi klarar av att möta ett sånt lag. Vi har haft svårt med det tidigare så det gäller att vi är intensiva i kroppar och huvuden. Fokus och koncentration är det absolut viktigaste, säger Rögles tränare Anders Eldebrink till klubbens hemsida.