• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Luleå
LHF

Rögle vill hålla avståndet till jagande lagen

5 februari 2016 15:10

Det tätar till sig i SHL:s bottenskikt där MODO nu jagar lagen ovanför kvalstrecket. Ett av de jagade lagen är Rögle som nu går för nya poäng för att hålla ett säkert avstånd inför det stundande landslagsuppehållet.


Lagens form

Rögle är inne i en ganska tung trend för tillfället då sex av de sju senaste matcherna har slutat med förlust. Senaste segern kom på hemmais mot MODO men både innan och efter den matchen har laget fått skrinna av isen poänglösa. Senast blev det förlust med 2-1 på bortais mot Djurgården och Rögle har nu på sistone förlorat trots stundtals riktigt bra spel.

Luleå har under en väldigt lång tid haft en bra form men har på sistone varvat lite mer i prestationerna och resultaten. Senast blev det en tung förlust med 5-2 på bortais mot Färjestad. En förlust som gjorde att det tätade till sig ordentligt i tabellen kring platserna efter toppduon Skellefteå och Frölunda.

Fem senaste matcherna:

4 feb Djurgården-Rögle 2-1
2 feb HV71-Rögle 2-3 PS
30 jan Rögle-Växjö 1-4
28 jan Rögle-MODO 2-1
26 jan Skellefteå-Rögle 4-1
4 feb Färjestad-Luleå 5-2
2 feb Luleå-Linköping 2-0
30 jan Luleå-Brynäs 2-1 PS
29 jan Brynäs-Luleå 2-1
27 jan Luleå-Örebro 5-3

Fjärde raka för Luleå Hockey?

Detta blir lagens fjärde och sista möte denna säsong och tidigare har Luleå vunnit samtliga tre. Det var så sent som den 23 januari lagen möttes senast och då vann Luleå med klara 3-0 i Lindab Arena. Dessförinnan har Luleå två segrar i Norrbotten - dock i matcher som varit betydligt jämnare. 4-3 efter förlängning och 2-1 har segersiffrorna stannat vid då.

Het målskyttsduell

Hos Rögle har nyförvärvet Felix Schütz verkligen kommit rätt in i den grönvita tröjan. Den tyske forwarden har bjudit på ett riktigt bra spel och har också visat att han har förmågan att bidra med poäng offensivt. Senast mot Djurgården var det just Schütz som gjorde Rögles mål, och i senaste segern för Rögle mot MODO så gjorde Schütz båda Rögles mål. Schütz har nu gjort fyra mål på sju spelade matcher.

Fyra mål är också en siffra som gäller för Luleås Jacob Micflikier. Det är nämligen vad kanadensaren har gjort på de fyra senaste matcherna. Micflikier är ju också en notorisk målskytt och han ser nog gärna att den målsviten förlängs.

Läget i lagen

Hos Rögle saknas sedan tidigare Jesper Jensen och Ludvig Claesson. Ivan Baranka var ett frågetecken till matchen mot Djurgården men kom då till spel ändå.

Hos Luleå saknades senast Jonathan Sigalet, Viktor Ekarv och Lennart Petrell. Sigalet är eventuellt med mot Rögle medans övriga två spelare satsar på återkomst efter landslagsuppehållet.

Notera att

* Luleå vunnit samtliga möten mot Rögle denna säsong

* Rögles Daniel Sylwander är seriens bästa tekare.

* Rögle och Luleå är tabellgrannar i både boxplay- och powerplaystatistiken.

* Rögle drar på sig näst mest tvåminutersutvisningar av alla lag.

* Luleå drar på sig näst mest utvisningar i offensiv zon av alla lag.