• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Skellefteå
SKE

Kan Rögle rida vidare på euforin?

20 februari 2016 09:00

Rögle har haft en minst sagt lyckad vecka. Med sex poäng inspelade har de fått en lucka ner till MODO och kommer stärkta till lördagens match. Det lär de behöva då det är serieledarna som kommer på besök.


Formkollen

I tisdags vann Rögle den hyperviktiga matchen mot bottenkonkurrenten MODO. På torsdagen blev det sedan tre poäng borta mot Brynäs efter att Ludvig Rensfeldt avgjort med bara 36 sekunder kvar att spela.

Laget har gjort bra insatser en längre tid nu och framgångarna har gett tio poängs marginal ner till MODO.

Skellefteå leder serien och siktar på att ta hem sin fjärde serieseger i rad. Det är något som ingen annan klubb klarat av tidigare, vilket vi skrev om tidigare i veckan.

Nu kommer de dessutom stärka av en seger i det så heta derbyt mot rivalerna Luleå.

18 feb Brynäs-Rögle 0-1
16 feb Rögle-MODO 3-2
6 feb Rögle-Luleå 2-3
4 feb Djurgården-Rögle 2-1
2 feb HV71-Rögle 2-3 PS
18 feb Skellefteå-Luleå 2-1
16 feb Linköping-Skellefteå 5-2
6 feb Skellefteå-Frölunda 4-1
4 feb Malmö-Skellefteå 0-3
2 feb Växjö-Skellefteå 2-5

Läget i lagen

Rögle har sedan tidigare spelat utan Jesper Jensen, Ludvig Claesson och Ludvig Elvenes. Mot Brynäs saknades även backen Ivan Baranka.

Mattias Ritola och Niclas Burström fanns inte med i Skellefteås trupp mot Luleå.

Långtidsskadade Janne Pesonen har tränat hårt mot slutet och en comeback rapporteras vara nära förestående. Han kommer inte att finnas med mot Rögle, men väntas vara tillbaka någon gång nästa vecka.

Ramstarka i defensiven

Skellefteå har vunnit samtliga tre möten med Rögle den här säsongen. Det tog Rögle nästan sju hela perioder att spräcka målnollan på Skellefteå när Ludvig Rensfeldt gav laget ledningen i det senaste mötet.

Innan dess hade Skellefteå 4-0 från den första matchen och 1-0 från den andra. Laget vände även på det tredje till seger med 4-1 efter att John Norman haft show med ett hattrick i den tredje perioden.

Notera att:

  • Ludvig Rensfeldt har gjort mål i två raka matcher. Han är som sagt också den ende i Rögle som lyckats göra mål på Skellefteå tidigare under säsongen.
  • Skellefteås Martin Lundberg gjorde båda målen i segern mot Luleå och fortsätter sin fina säsong.
  • Patrik Zackrisson har gjort 199 poäng i SHL och kan nå milstolpen 200 om han hamnar i poängprotokollet.