• Huvudsponsorer

Hemma
Linköping
LHC
Borta
Rögle
RBK

Andrew Gordon ska fälla Rögle på nytt

24 februari 2016 10:00

Linköping föll tungt mot Växjö på lördagen. Nu väntar ny hemmamatch när Rögle kommer på besök. Faktumet att Rögle gästar glädjer nog framförallt formsvaga Andrew Gordon. Senast klubben var på besök gjorde han nämligen fem poäng i 7-2 segern.


Formkollen

Linköping är ett av de formstarkaste lagen i SHL sedan nyår. På klubbens fem senaste matcher har det blivit tre segrar. Laget föll dock i lödagens möte med Växjö och har blivit nollat i två av de tre senaste hammamatcherna. Linköpng ligger på fjärde plats i SHL med 79 poäng och en match mindre spelad än Luleå och Färjestad som ligger bakom med 79 poäng. Chans för östgötarna att återta tredje platsen vid seger på onsdagen alltså.

Rögle har blivit omsprunget av Malmö i tabellen och är jagat av MODO under strecket. Det skiljer sju poäng ner till MODO i tabellen och varje seger är viktig för Rögle för att behålla avståndet. Rögle har dessutom en match mer spelad än MODO och kan springa ifrån till tio poäng.Två segrar på de fem senaste är facit för Rögle som dessutom vunnit två av sina tre senaste matcher på bortais.

De fem senaste matcherna

20 feb Linköping-Växjö 0-3
18 feb Djurgården-Linköping 2-3 PS
16 feb Linköping-Skellefteå 5-2
6 feb Karlskrona-Linköping 2-3
4 feb Linköping-MODO 0-1
20 feb Rögle-Skellefteå 1-4
18 feb Brynäs-Rögle 0-1
16 feb Rögle-MODO 3-2
6 feb Rögle-Luleå 2-3
4 feb Djurgården-Rögle 2-1

Läget i lagen

Linköping har Nichlas Hardt, Anton Blomberg, Nick Sörensen och Petter Hansson på skadelistan. Det är dock troligt att både Hardt och Sörensen är tillbaka på onsdagen. En rejäl anfallsförstärkning för hemmalaget alltså.

Rögle saknade endast backen Ivan Baranka och Daniel Sylwander i lagets senaste match.

Andrew Gordon mot Rögle

Linköpings nyförvärv inför säsongen har stått för en bra säsong och ligger på fjortonde plats i poängligan. De senaste åtta matcherna har han dock varit inne i en svacka och endast gjort en poäng. På de senaste tre matcherna har det inte blivit någon poäng alls.

Tur för Gordon är väl då att det är just Rögle som kommer på besök under onsdagen. Gordon och Linköping har drabbat samman med laget från Ängelholm tre gånger under säsongen. Första mötet nollade Rögle östgötarna, i det andra stod Gordon för två assist. I det senaste mötet mellan lagen, den 28 december, var han glödhet. Två mål, tre assist, 10 skott och bäst på isen var kanadensaren i 7-2 segern. Frågan är om han kan stå för en liknande insats på onsdagen och få hål på sin poängtorka?

Notera att

  • Lagen har mötts tre gånger under säsongen. Rögle vann det första med 3-0, men efter det har Linköping två tunga segrar 4-1 och 7-2.
  • Ludvig Rensfeldt leder poängligan för rookies med 24 poäng.
  • Taylor Matson har lyckats bäst i Skånelget mot Linköping med tre poäng.
  • I tio av Rögles 16 segrar har Oscar Dansk vaktat kassen.
  • Ludvig Rensfeldt och Jack Connolly har gjort poäng i tre raka matcher.