• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Växjö
VLH

Rögle satsar vidare mot säkrare mark

26 februari 2016 10:00

Rögle slåss för att undvika kval och gör allt för att hålla MODO bakom sig i tabellen. Under fredagskvällen ställs skåneklubben mot Växjö och frågan är om målskytten Patrick Cehlin fortsätter hitta rätt?


Lagens form

Rögles match i onsdags mot Linköping innehöll egentligen allt. Det var matchstraff, vändningar, straff och mängder med mål där den underhållande tillställningen till slut stannade vid 7-6 seger för Rögle efter förlängning. Ett avgörande på straff av Patrick Cehlin som därmed bjöd publiken i Saab Arena på ett hattrick. De två poängen var viktiga för Rögle som därmed gick ifrån till nio poängs försprång gentemot MODO i tabellen. Den segern var också Rögles tredje på de fyra matcher man spelat efter landslagsuppehållet.

Växjö börjar slipa på formen inför det som komma skall. Chansen till att nå en direktplats till kvartsfinal finns fortfarande och segern i onsdags mot Brynäs med 4-2 var betydelsefull. Den stora artisten i den matchen var Ville Leino som bjöd på ett mål och tre assist.

Fem senaste matcherna:

24 feb Linköping-Rögle 6-7 OT
20 feb Rögle-Skellefteå 1-4
18 feb Brynäs-Rögle 0-1
16 feb Rögle-MODO 3-2
6 feb Rögle-Luleå 2-3
24 feb Växjö-Brynäs 4-2
20 feb Linköping-Växjö 0-3
18 feb Malmö-Växjö 3-1
16 feb Växjö-Djurgården 4-5 PS
6 feb Växjö-Färjestad 3-2

Cehlin mot Leino

Den intressanta matchen i matchen är definitivt mellan Patrick Cehlin i Rögle och Växjös Ville Leino. Båda två bjöd på bländande insatser senast och självförtroendet bör vara på topp inför fredagens möte i Lindab Arena.

Cehlins tre mål mot Linköping tog honom inte bara upp i toppen av den interna poängligan utan det gav honom också en rejäl skjuts i den totala skytteligan. Cehlin har nu gjort 18 mål under säsongen och är med det endast två mål bakom ledaren Nick Johnson från Brynäs.

Ville Leino kom till Växjö under säsongen och har en diger meritlista. Nu verkar finländaren ha börjat anpassa sig i Växjödressen och poängen har därefter också börjat trilla in. Inblandad i alla fyra mål mot Brynäs senast och dessutom har Leino nu gjort tio poäng på sina elva matcher i Växjö.

Läget i lagen

Ivan Baranka, Daniel Sylwander och Felix Schütz saknades för Rögle senast mot Linköping. Det är oklart om någon ur denna trio är tillbaka till matchen mot Växjö.

Växjö har haft Richard Gynge borta sedan landslagsuppehållet och det är oklart när han är redo för spel igen. Det bör dock närma sig då det var sjukdom som stoppade honom från spel senast. Även Tuomas Kiiskinen saknades mot Brynäs.

Notera att

* Växjö har vunnit båda tidigare mötena denna säsong.

* Växjö är i botten i både powerplay- och boxplaystatistiken.

* Rögle får näst mest skott mot sig av alla lag.

* Både Rögle och Växjö är två lag som skjuter mycket i målramen.