• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Karlskrona
KHK

Rögle avslutade med tredje raka segern

8 mars 2016 21:20

Rögle avslutade säsongen med ännu en seger genom att besegra Karlskrona med 4-2 inför en fullsatt Lindab Arena. Debutanten Victor Laz gjorde första målet och segern inenbar att Rögle passerade Malmö i tabellen och blev elva.


Trots att matchen Rögle-Karlskrona inte betydde så mycket, Rögle hade säkrat SHL-kontraktet tidigare och Karlskrona ska kvala, så blev det en festlig inramning i Lindab Arena.

För tredje gången den här säsongen var det helt utsålt, 5 051 åskådare, och de bjöds på ett symboliskt första nedsläpp av en av klubbens stora ikoner, förre backstjärnan Kenny Jönsson. Samt nyheten att tre spelare förlängt sina kontrakt med Rögle: bröderna Alen och Almen Bibic samt Ludvig Rensfeldt.

Fyra juniorer debuterade i SHL för Rögle i den här matchen. Och det var en av dessa debutanter som öppnade målskyttet: Victor Laz stänkte in 1-0 för Rögle efter knappt elva minuters spel. Ett snabbt skott som överrumplade Karlskronas målvakt Johan Holmqvist helt.

Patrick Cehlin kom fri redan i första minuten av andra perioden men Holmqvist styrde skyttekungens avslut över ribban. Klockan tickade upp mot nio spelade minuter när David Åslin snyggt pricksköt in 2-0 för Rögle. Drygt två minuter senare gjorde Jack Connolly 3-0 efter riktigt hockeygodis från hemmaspelarna. Victor Laz och Jordan Smotherman såg till att Connolly fick öppet mål med snabba passningar.

Karlskrona reducerade sent i perioden genom Riley Holzapfel i power play.

Karlskrona reducerade ytterligare fyra minuter in på tredje perioden, åter igen Holzapfel i power play.

Matchen avslutades med en huvuddomare och två assisterande efter en skada.

Rögle ökade på till 4-2 i spel 5 mot 3. Dominik Granak sköt säkert från blå linjen efter 8.21.

Resultatet stod sig matchen ut och Rögle avslutade säsongen med tre raka segrar. Dessutom innebar segern att man passerade Malmö i tabellen och slutade på en elfte plats.