• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 22 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Tisdag Tis 27 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Torsdag Tor 29 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Söndag Sön 2 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Fredag Fre 7 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Söndag Sön 9 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Rögle
RBK

Lerg tvåmålsskytt när Rögle vände mot Örebro

24 september 2016 21:40
#ÖRERBK

Det var två revanschsugna lag med var sin premiärförlust i bagaget som möttes i Behrn Arena ikväll. Redan på uppvärmningen tjafsade lagen med varandra, men när pucken väl släpptes var det Rögle som drog det längsta strået. Brian Lerg blev stor matchhjälte med sina två mål i powerplay.


I en intensiv och dramatisk förstaperiod var det Örebro som tog kommandot. Nya kaptenen Viktor Ekbom gjorde sitt första mål för säsongen när han smällde in 1-0 i Oskar Dansks högra kryss efter fint förarbete av Joel Mustonen. Örebro fortsatte att skapa mest efter ledningsmålet, men då gjorde Rögles skyttekung Patrick Cehlin som skyttekungar ofta gör. Med en fin soloprestation och sidledsförlyttning tvingade Cehlin fram en minimal lucka hos Julius Hudacek och öppnade målkontot för säsongen. Libor Hudacek gav dock sitt Örebro åter ledningen då han i powerplay tryckte sig in framför mål och hittade en lucka intill stolpen.

Rörigt spel

Andra perioden bjöd på hafsigt och oordnat spel. Rögle inledde piggast och skapade några halvfarliga lägen, men det var istället Örebro som skulle uttöka sin ledning till 3-1 när Daniel Viksten frispelade Tom Wandell. Efter målet ökade grinigheten på isen. Gruff och småbråk efter nästan varje avblåsning med flera utvisningar som följd. Och det var Rögle som till slut fick utdelning i spel med en man mer då lagkaptenen Christopher Liljewall grävde fram pucken i röran framför mål och stänkte upp den i nättaket.

Rögle effektivst

Även slutakten präglades även den av bråk och utvisningar, en ryckig matchbild som gynnade bortalaget. Först redde Rögle ut spel i tre mot fem i över en minut, och kunde istället vända och vinna efter två mål i numerärt överläge av Brian Lerg. Det var Lergs två första mål för säsongen.

– Det var en bra comebackvinst för oss, konstaterade tvåmålsskytten Brian Lerg till C More. Nu blir det en skön resa hem på fem och en halv timme.

Örebros tränare Kenta Johansson var direkt i sin analys.

– De har ett bättre powerplay och ett bättre boxplay och det är där vi förlorar idag, sade Örebros tränare Kenta Johansson i C More.