• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
HV71
HV71

Rögle letar febrilt efter formen

15 oktober 2016 10:00
#RBKHV71

Rögle BK är inne i en tung trend just nu och med fyra raka förluster på kontot letar man febrilt efter formen igen. Nu ställs man mot ett formtoppat HV71 som dock närmast kommer från en förlust.


Formkollen

Rögle är inne i en tung trend just nu med endast två inspelade poäng på de fem senaste matcherna. Lägg därtill att torsdagens 1-2 nederlag mot Frölunda var lagets fjärde raka förlust. Därmed går man in i matchen mot HV71 med en enda sak i sikte, och det är att plocka poäng.

HV71 har haft en riktigt bra start på säsongen där segrarna och målkalasen har avlöst varandra. Dock fick man in en hel del grus i maskineriet senast när 3-1 ledningen på hemmais mot Örebro förvandlades till en 3-5 förlust.

Läget i lagen

Daniel Sylwander är fortsatt avstängd i Rögle. Dessutom är Taylor Matson och Matt Fraser skadade. Likaså Timothy Liljegren och Viktor Lindgren. Christopher Liljewall var dock tillbaka i senaste matchen mot Frölunda.

Sedan tidigare har HV71 lagkaptenen Chris Abbott och forwarden Pär Arlbrandt borta med skador. Båda dessa kommer vara borta en tid framöver.

Notera att

  • Rögle vann samtliga matcher mot HV71 ifjol.
  • Rögle har tre forwards på topp tio-listan över istid per match.
  • Martin Thörnbergs poängsvit sprack i matchen mot Örebro.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKHV.