• Huvudsponsorer

Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Fredag Fre 18 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Söndag Sön 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Fredag Fre 1 November Nov
Lördag Lör 2 November Nov
Söndag Sön 3 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Rögle
RBK

Kapten Ericsson tvåmålsskytt i Skellefteåvinsten

12 november 2016 21:45
#SKERBK

För andra dagen i rad tog Skellefteå hem tre poäng i mötet med Rögle. En stark mittperiod lade grunden till ett målmässigt ryck och Skellefteå vann med 4-1, efter två mål av Jimmie Ericsson.


Det var tidigt Skellefteå som skruvade åt det spelmässiga greppet hemma mot Rögle. Duons andra back-to-back-rond inleddes med en stark Skellefteåpress, något som betalade av sig i form av numerära överlägen. Sebastian Aho och Andrew Calof prickade målramen innan ledningspucken slutligen satt i nät.

I spel fem mot tre höll sig Jimmie Ericsson framme på rätt plats och petade in en retur till 1-0. Slutskedet av perioden blev sedan präglat av dubbla utvisningar på båda lagen. Chansmässigt var det övervikt för Skellefteå, som vann skotten med 13-9.

– Vi har många powerplay och attackerar mycket. Vi borde kanske ha lett med mer, men vi leder i alla fall, summerade Jesper Olofsson för C More.

Holmström leddes ut med smärtor

Med den andra perioden två minuter ung slog sedan Axel Holmström till. I sin blott andra match efter skadan utökade Holmström till 2-0, ett mål som precis som ettan kom till på retur. En stundtals storspelande Oscar Dansk höll i upptakten av perioden kvar Rögle i matchen, samtidigt som Skellefteå radade upp målchanser.

Men när Fredrik Lindgrens avslut ändrade riktning via Jimmie Ericsson var målvakten chanslös. Kaptenens andra mål för kvällen innebar 3-0 och trygg Skellefteåledning. Holmström hade även en ramträff, innan Rögle via ett numerärt överläge kunde skapa kontakt genom Cade Fairchild.

Reduceringen till trots var det Skellefteå som dominerade och den matchbilden höll i sig även efter periodvilan. Kapten Ericsson hade bud på ett hattrick och kort därefter snodde Henrik Hetta åt sig pucken, kom fri och satte 4-1 i nät. Det blev även slutresultatet och Skellefteå tog sin andra seger över Rögle inom loppet av ett dygn. Eftersmaken blev dock bitter, för i slutskedet leddes nyss comebackande Axel Holmström ut med klara smärtor i benet.