• Huvudsponsorer

Lördag Lör 1 Februari Feb
Söndag Sön 2 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Fredag Fre 21 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Idag 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Fredag Fre 6 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 14 Mars Mar
Söndag Sön 15 Mars Mar
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Färjestad
FBK

Widing sänkte Färjestad med hattrick

19 november 2016 18:30
#RBKFBK

Daniel Widing var mannen bakom det mesta när Rögle på lördagseftermiddagen besegrade Färjestad. Med tre mål såg forwarden till att ge Skånelaget tre efterlängtade poäng, via seger med 5-3.


Rögle stod för en riktig urladdning i den första perioden hemma mot Färjestad. De inledande minuterna var böljande och just i en omställning vispade Ludvig Rensfeldt upp 1-0 i Stefan Steens bortre kryss. Färjestad hade därefter en stark sekvens, men utan att skapa några riktiga chanser.

Istället skulle tvåan komma för Rögle. Daniel Widing hann först på en puck i mittzonen, trampade sig förbi Mikael Wikstrand i Färjestadsförsvaret och skickade pucken förbi Steen. 49 sekunder senare tvingades målvakten på nytt kapitulera när Christopher Liljewall pressade in en retur och Steen hade då fått nog. Färjestad lyckades att samla sig efter den timeout som efterföljde 3-0, men trots en ribbträff av Oskar Steen stod sig resultatet.

– Skönt så klart. Vi spelar som vi ska göra, vi kommer med fart och gör det svårt för dem i mittzonen. En bra period från vår sida, analyserade Rensfeldt Rögles första 20 för C More.

Fullbordade hattrick med två sekunder kvar: "En otroligt skön trepoängare"

Även mittenakten dominerades till en början av hemmalaget, som tidigt fick fast pucken i långa anfall. Sebastian Wännström hade ett starkt genombrott och sköt tätt utanför inbytte Lars Haugens stolpe. Målvakten gjorde ett flertal viktiga räddningar i periodupptakten och höll Färjestad kvar i matchen.

Med dryga tio minuter spelat fick så gästerna kontakt, när Marcus Nilsson i central position skickade in reduceringspucken. Målet blev starten på en vild Färjestadsforcering och skotten ven kring Lars Voldens målbur. I spel fem mot fyra slog Johan Ryno till och ställningen var plötsligt 3-2. Milan Gulas och Alexander Johansson hade även enorma kvitteringslägen innan periodvilan räddade Rögle.

Hemmalaget skulle sedan få andrum i början på tredje. Ett backskott av Timothy Liljegren ändrade riktning via Widing, gick i en båge över Haugen och in i nät. Färjestad växlade upp sin jakt mot slutet och Joakim Nygård kunde pressa in reduceringen. Men kort efter tekning ställde Rögle om och med klockan på 19.58 fullbordade Widing sitt hattrick till slutsiffrorna 5-3.

– Fantastiskt härligt! Vi kommer ut i den första perioden och visar direkt att vi vill mycket mer än vad vi hittills visat. En otroligt skön trepoängare, sade tvåmålsskytten till C More.