• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Frölunda
FHC

Tufft motstånd när Rögle jagar viktiga poäng

24 november 2016 13:00
#RBKFHC

Rögle ligger tolva i SHL och har en skral poängskörd med 18 inspelade poäng. Formen är inte heller speciellt god med fem förluster på de sex senaste matcherna. Nu vill det till att laget tar sig i kragen när serieledande Frölunda gästar.


Formkollen

Som ni läste i ingressen är Rögles form svag. Klubben vann förvisso i senaste hemmamatchen när Färjestad besegrades med 5-3. Totalt under säsongen har dock Rögle endast segrat i tre av tio matcher i Lindab Arena.

Frölunda är inne i en ruskigt stark period och har radat upp segrar, närmare bestämt fem raka. Ska vi hitta något som är lite negativt är det att Frölunda "bara" vunnit två av de fyra senaste bortamatcherna.

Läget i lagen

Rögle hade hela sju spelare borta mot Linköping och det är i skrivande stund oklart om någon av dem kommer tillbaka till torsdagen. Frölunda saknade Rasmus Dahlin, Filip Westerlund och avstängde Sean Bergnheim senast. Bergenheim är avstängd även på torsdagen, men Dahlin och Westerlund har goda möjligheter att vara med.

Notera att

  • Frölundas back Henrik Tömmernes dominerar verkligen poängmässigt bland backarna i SHL. Han är nu uppe i fem raka matcher med poäng och har gjort 20 pinnar, tredje bäst i ligan.
  • Sebastian Wännström har poäng i de tre senaste matcherna.
  • Rögle har endast lyckats göra första målet i sex av 19 matcher.
  • Senast lagen möttes vann Frölunda med 2-1 i Scandinavium.
  • Diskutera matchen på sociala medier under hashtagen #RBKFHC