• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Brynäs
BIF

Vingklippt Rögle mot helt Brynäs

26 november 2016 10:00
#RBKBIF

Skadebekymren för Rögle har påverkat under hela säsongen och det ser inte ljusare ut när laget tar emot Brynäs. Förutom tidigare skador tvingas man sannolikt sätta upp ytterligare ett par spelare på skadelistan.


Formkollen

Hemmalaget Rögle har bara en seger de senaste sju matcherna, gästande Brynäs har fem. Det är inget snack om att Brynäs gått bättre på sistone, men båda lagen kommer med förlust från senast, Rögle mot Frölunda, Brynäs mot Malmö. Rögle har förlorat tre av fyra hemmamatcher i november och är i akut behov av poäng för att inte tappa för mycket mark på lagen framför. Brynäs har redan tappat en hel del poäng mot Frölunda, men på andraplatsen i tabellen är utsattheten inte lika påtaglig som för Rögle.

Glädjeämnen hos Rögle är framförallt Daniel Widings goda målform. Hos gästande Brynäs är det många som bidragit offensivt den sista tiden, vilket i sig är ett glädjeämne för laget.

Läget i lagen

Det har länge varit kämpigt för Rögle med flera långtidsskador på nyckelspelare. Nu har man dessutom fått klara sig utan Jesper Williamsson och Patrick Cehlin de sista matcherna vilket säkert bidragit till extra huvudbry för tränarstaben. Klart är att Sebastian Collberg som skadades senast mot Frölunda är borta, troligen till årsskiftet och det är också osäkert om Sebastian Wännström kommer till spel mot Brynäs. Glädjande är att David Åslin är på väg tillbaka och troligen spelar enligt klubbens hemsida.

Brynäs assisterande tränare, Tommy Sjödin säger i en intervju på klubbens hemsida att man räknar med att ställa upp med samma lag som senast. Det innebär i så fall att Jesper Jensen som åkte på en huvudtackling i matchen mot Malmö alltså finns med i laget.

Notera att

  • Brynäs vann den första matchen mot Rögle i år
  • Både Rögle och Brynäs har skjutit 105 skott mot mål i numerärt överläge, Rögle har gjort 14 mål, Brynäs 17.
  • Hittills har Rögles Sebastian Wännström aldrig lämnat isen poänglös två matcher i rad, vilket borde betyda att han gör poäng mot Brynäs, då han saknades i poängprotokollet senast. Detta förutsatt att han spelar, vilket alltså inte är helt klart.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtaggen #RBKBIF