• Huvudsponsorer

Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Rögle
RBK

Hur länge kan man konservera formen?

26 december 2016 10:00
#FBKRBK

Färjestad vann senast och har visat god form på sistone - precis som Rögle som har två raka vinster. Det kan också bli en spännande målduell i matchen.


Formkollen

Det blev vinst när Färjestad återupptog spelet efter landslagsuppehållet, 6-4 hemma mot Örebro. Riktigt het då var Joakim Nygård som gjorde två mål och spelade fram till ytterligare två. Johan Ryno var inte mycket sämre med 2+1.

Efter en miserabel tid har Rögle två raka segrar, även om det nu hunnit gå ett tag sedan dess. Skåningarna avslutade med dubbla segrar över Örebro och Ludvig Rensfeldt visade mycket god form med sina tre mål totalt. Han har de senaste fyra matcherna gjort fem poäng (4+1) och varit den som presterat bäst i Rögle.

Läget i lagen

Färjestad har några spelare som varit borta en tid. Laget får, precis som senast klara sig utan J-VM-spelarna Rasmus Asplund och Joel Eriksson Ek.

Många Röglespelare har varit småskadade men enligt klubbens hemsida är Christopher Liljewall och Jesper Williamson klara för spel, dessutom kan Sebastian Collberg och Alen Bibic komma att spela. Fortfarande saknas en hel del spelare, och klart är att Almen Bibic är avstängd även den här matchen, men han är sedan tillgänglig igen för spel på onsdag. Intressant för Rögle är att nya målvakten Anders Lindbäck är tillgänglig för spel.

Notera att

  • Sedan det förra landslagsuppehållet, i början av november, har Rögle samlat minst poäng i SHL, nio på tretton matcher. Under samma period placerar sig Ludvig Rensfeldt på sjunde plats i poängligan med tio poäng!
  • Färjestad har vunnit 17 matcher i år, bara Frölunda har vunnit fler (20 stycken)
  • Rögles Bryan Lerg är med sina 78 skott på mål en av ligans flitigaste skyttar, bara fem andra har skjutit mer
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKRBK