• Huvudsponsorer

Lördag Lör 9 Mars Mar
Söndag Sön 10 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Onsdag Ons 13 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Fredag Fre 15 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Söndag Sön 17 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Hemma
Rögle
RBK
Borta
HV71
HV71

Tre poäng är allt som räknas för Rögle

13 januari 2017 13:00
#RBKHV71

Rögle har halkat efter i tabellen och har nu nio poäng upp till säker mark. Nu är goda råd dyra för hemmalaget som har siktet inställt på seger i det första av två möten mot HV71.


Formkollen

Hemmalaget Rögle har haft en tung säsong, och tittar man in lagets form så är det inte så konstigt att man parkerer sist i tabellen. Endast nio segrar har det blivit så här långt på säsongen. Nu kommer man till ett dubbelmöte mot HV71 där oerhört viktiga poäng på spel. Och för Rögles del gäller det att bryta den dystra trenden på fyra raka förluster.

Gästande HV71 har haft en betydligt mer glädjefylld säsong. Laget har stundtals bjudit på riktigt bra hockey och finns på en femteplats i tabellen med bra häng på lagen ovanför. Formmässigt ser det också ljusare ut. Efter fyra raka förluster kring jul har HV71 vaknat till liv igen och har nu tre segrar på de fyra senaste matcherna.

Läget i lagen

Rögle har haft stora skadeproblem under hela säsongen och det är fortsatt en hel del spelare borta. Glädjande är dock att både Ludvig Rensfeldt och Daniel Sylwander ser ut att vara tillbaka till fredagens match. Arbete pågår också från Rögle för att få nyförvärvet Edwin Hedberg spelklar, även om läget där är mer oklart.

Hos HV71 har Dylan Reese och Teemu Laine varit borta på sistone, och det är den förstnämnda som är närmast en återkomst. Lias Andersson är tillbaka i laget efter sitt JVM-äventyr.

Notera att

  • Rögles lagkapten Christoffer Liljewall har inte gjort mål sedan 19 november.
  • Lagens första möte i Lindab Arena slutade 4-1 till HV71.
  • HV71 har tagit poäng i sina tre senaste bortamatcher.
  • Rögle har sedan 25 oktober endast vunnit två hemmamatcher.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKHV71.