• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Växjö
VLH

Bryts förlusttrenden mot stekheta Växjö?

31 januari 2017 13:00
#RBKVLH

Det är mindre än en vecka sedan Rögle och Växjö drabbade samman. Då gick Växjö segrande ur striden och frågan är om samma visa upprepas under tisdagen eller om Rögle får sin revansch?


Formkollen

Det är två helt skilda formkurvor som drabbar samman i Lindab Arena under tisdagskvällen. Rögles dystra trend har nog inte undgått någon och frågan är när det ska vända för skåningarna. I lördags stod man åter föe en bra insats i hemmamatchen mot Frölunda, men ett sent segermål grusade poängchanserna och Rögle fick istället se den elfte raka förlusten präntas in i statistiken.

Nu ställs man alltså åter mot Växjö. Växjö är stekheta för tillfället även om deras fantastiska segersvit bröts senast då laget föll i bortamatchen mot Luleå med 3-4 efter straffar. Förlusten till trots, så har Växjö tagit poäng i tolv raka matcher, varav elva av dessa slutat med seger.

Läget i lagen

Rögle har fortsatt stora skadeproblem, och i den senaste matchen saknades Viktor Lindgren, Matt Fraser, Daniel Widing, Sebastian Wännström, Mathias From, Sebastian Collberg, Cade Fairchild och Patrick Cehlin.

Hos Växjö ser det betydligt ljusare ut på skadelistan även om duon Teemu Laakso och Tuomas Kiiskinen saknades senast. Linus Högberg är utlånad till Björklöven i HockeyAllsvenskan.

Notera att

  • Rögles förlustsvit på elva matcher är årets längsta formsvacka.
  • Rögle har endast vunnit fyra hemmamatcher denna säsong.
  • Olli Palola i Växjö har fem assist på sina tre senaste matcher.
  • Växjös Ville Leino gjorde två mål och två assist i lagens senaste möte.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKVLH.