• Huvudsponsorer

Hemma
HV71
HV71
Borta
Rögle
RBK

HV71 på toppjakt - kan Rögle hota?

2 februari 2017 13:00
#HV71RBK

Vinst i tio av sina tolv senaste matcher - där har vi resultatraden för ett av SHL:s hetaste lag, HV71. På torsdagen finns möjlighet till nya poäng då Rögle, med tolv raka förluster, kommer på besök.


Formkollen

Ja formen hos de båda lagen är som natt och dag. Om vi tittar på den sammanlagda poängskörden på de tolv senaste matcherna blir det ännu tydligare. HV71 har spelat in 28 poäng medan Rögle bara har fått in en enda.

HV71 har saknat en del tongivande spelare, men ändå spelat riktigt bra ishockey vilket talar för en fantastisk bredd i truppen. Nu är det bara sex poäng upp till serieledande Växjö.

Rögle har länge haft en diger skadelista och har till skillnad från HV71 inte kunnat leverera resultat trots det. Senast ledde laget med 3-1 mot självaste serieledarna, bara för att åka dit med 3-4 efter ett sent mål av Växjö. Tungt givetvis för ett lag med redan kraftigt naggat självförtroende.

Läget i lagen

Nedan visas hur det sett ut i trupperna den senaset tiden.

Notera att

  • Rögles Bryan Lerg skjuter flitigast i hela SHL, 135 skott på mål, och belönades senast med två mål. Han ligger med 15 mål delad etta i skytteligan.
  • HV71 har två spelare som skuggar strax där bakom med 14 mål, Martin Thörnberg och Erik Christensen.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71RBK