• Huvudsponsorer

Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Rögle
RBK

"Gäller vi är ödmjuka inför uppgiften"

22 februari 2017 14:30
Inför match

Brynäs och Rögle, med sex respektive fem raka vinster, möts i morgon kväll i Gavlerinken. "Det gäller att vi är ödmjuka inför uppgiften", säger Rögletränaren Anders Eldebrink.


Straffsegern hemma mot Linköping på tisdagen blev en dyrköpt seger för Rögle. Duktige backen Jesper Williamsson och lagkaptenen Christopher Liljewall skadades.
– De kan inte spela mot Brynäs och troligen inte derbyt på lördag heller. Vi vet mer efter att de undersökts närmare, säger Rögles fysioterapeut Markus "Bagarn" Pettersson.

Efter fyra raka matcher med samma lag tvingas nu Rögles lagledning att ändra om i laget. Men ändringarna blir minimala.
– Vi behåller de tre första kedjorna intakta och så låter vi Taylor Matson gå in som center på Liljewalls plats och Ludvig Elvenes går in som ytterforward i den kedjan. Då rör vi inte i de andra enheterna, det kan vara bra att behålla kontinuiteten så mycket det går, säger tränare Eldebrink.

Danske Mathias From blir extra forward, tillbaka i A-laget igen efter att ha varit skadad och sjuk under en längre period. Hans landsman, juniorbacken Morten Jensen följer med upp som sjunde back.
Matt Fraser får vänta på sin debut ett tag till:
– Vi kör extra med Matt varje dag men det är en bit kvar innan han är redo för match. Han har missat mycket av säsongen och måste få tid, säger Eldebrink.

Segern mot Linköping var Rögles femte raka - efter en lång förlustsvit har lagit hittat rätt.
– Den stora skillnaden är att vi gör inte lika många misstag som tidigare och att vi täcker upp för varandra när vi gör misstag. Tycker vi gjort mycket bättre matcher tidigare som vi förlorat än mot Linköping i går. Men nu hittar vi vägar att vinna även om allt inte klaffar och det är bra.

Segrarna har gjort att gapet till Örebro över kvalstrecket minskat rejält den senaste tiden. Nu skiljer det åtta poäng och sju matcher att spela.
– Vi har möjligheten att närma oss ytterligare. Men det viktigaste är att vi tittar på vår prestation varje dag och försöker bli bättre hela tiden. Sen får vi se hur långt det räcker.

Brynäs blir en tuff utmaning, laget har sex raka segrar och är med i tabellens översta skikt.
– Det är ett åkstarkt lag, åker mycket i båda riktningarna. Vi måste åka med dem och ha ett starkt försvarsspel och vara ödmjuka inför uppgiften.
Lagen har mött varandra tre gånger i vinter hittills, det har varit jämna och bra matcher men Brynäs har avgjort samtliga tre till sin fördel i slutskedet av matcherna.

Troligt Röglelag mot Brynäs:
Målvakter: Anders Lindbäck (Oscar Dansk).
Backar: Cade Fairchild-Alen Bibic, Almen Bibic-Dominik Granak, Ludvig Claesson-Kevin Marshall, Morten Jensen.
Kedjor: Bryan Lerg-Jack Connolly-Felix Schütz, Edwin Hedberg-Simon Ryfors-Ludvig Rensfeldt, David Åslin-Filip Karlsson-Sebastian Collberg, Daniel Sylwander-Taylor Matson-Ludvig Elvenes.
Extra forward: Mathias From.