• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Leksand
LIF

Eldebrink: "Leksand blir en rolig match att spela"

1 mars 2017 13:45
Inför match

Fyra matcher återstår - och trots tre raka förluster har Rögle allt att spela för när Leksand gästar Lindab Arena i morgon kväll.


– Det blir en rolig match att spela som gäller mycket. Vi går förbi Leksand om vi vinner och vi har fortfarande chansen att nå Örebro, säger tränare Anders Eldebrink.
– Vi ska hitta vårt spel igen och spela bra hockey hela vägen in sen får vi se hur långt det räcker. I "worst case" blir det kval och då ska vi vara redo för det, fortsätter Eldebrink.

Rögle kom hem sent på natten från Luleå (landade 02.00). 0-3-förlusten var Rögles tredje raka efter att dessförinnan radat upp fem raka segrar.
Ett problem den senaste tiden är målskyttet. Nollade framåt för andra matchen i rad och man har inte gjort mål i spel 5 mot 5 i fyra raka matcher.
– Vi måste jobba hårdare i offensiven, röra oss mer och täcka puck så vi får längre anfall på motståndaren. Sen ska backarna följa med upp och vara delaktiga mer, säger Anders.

Är det skillnaden mot när ni vann fem raka?
– En stor del i alla fall. Sen handlar det om att minimera misstagen. Misstag görs men det gäller att täcka upp för varandra.

Till matchen mot Leksand kommer backen Jesper Williamsson tillbaka i laget efter att ha missat de tre senaste.
– Något lag kan vi inte ge i dag, inte mer än att Jesper är tillbaka. Det kommer att bli förändringar. Vi är inte nöjda med prestationerna den senaste tiden.
Lagkapten Christopher Liljewall rehabtränar för fullt och när han kan vara tillbaka är inte klart. David Åslin är avstängd i två matcher till.
– Vi har chansen och den måste vi ta. Vi har allt att vinna och måste älska läget.

Matchen mot Leksand är vår Akademikronan-match - en match där olika rojekt kring matchen ska ge extra resurser till ungdomsverksamheten i Rögle.
– Det är viktigt med ungdomarna, de är vår framtid, avslutar Eldebrink.