• Huvudsponsorer

Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Rögle
RBK

Ryfors: "Inspirerande att möta Frölunda"

3 mars 2017 16:18
Inför match

Han valde att flytta söderut för att hockeyutbildas i Rögle - på lördag eftermiddag åker Simon Ryfors in i Scandinavium som motståndare till det Frölunda han följde som liten.


– Det ska bli riktigt inspirerande. Det blir första gången jag spelar mot Frölunda i Scandinavium på riktigt. I höstas var jag 13:e forward och spelade några sekunder, säger Simon inför lördagens bortamatch mot regerande mästarlaget. – I höstas hade jag tid att snegla upp på läktarna och de platser jag och polarna brukade ha när vi var små och kollade på Frölunda. Det hinner jag inte i morgon, fortsätter han leende.

Simon har inte spelat i Frölunda. Han är från Kungsbacka och spelade i Hanhals tills han valde hockeygymnasiet i Ängelholm.
– Matcherna mot Frölunda var speciella. Det var roligt och jag ser fram emot matchen i morgon, säger.
Simon gör sitt sista år som junior och har svarat för ett härligt genombrott i SHL den här säsongen och belönades för en kort tid sedan med ett A-lagskontrakt för nästa säsong. En spelskicklig och mogen spelare med bra bett i skridskoåkningen.

Han har fått stort förtroende och matchas i alla olika spelformer.
– Det är kul att man får det förtroendet. Det har gått över förväntan och jag lär mig saker varje dag.
I segermatchen mot Leksand ledde Simon den mest fartfyllda enheten med Edwin Hedberg och Ludvig Rensfeldt på kanterna.
– Det kändes bra i går. Jag kände mig pigg i benen och det känns lovande.

Hans skridskoåkning lär behövas på lördagen. Frölunda är ett av ligans absolut mest skridskostarka lag. Rögle har en rejäl utmaning framför sig - det krävs en seger för att hoppet om att gå ikapp Örebro ska vara kvar.
– Vi kan bara bygga vidare på matchen i går och sen får vi se hur långt det räcker. Jag tycker vi gjorde en bra förstaperiod mot Leksand och stängde sen matchen bra sista 15 minuterna. Det tar vi med oss, säger tränare Anders Eldebrink.
– Vi har gjort ganska bra matcher mot dem men förlorat knappt. Inspirerande att möta mästarna, är vi på topp så har vi en chans och den måste vi gå för, säger han vidare.

Det blir inga förändringar i laget utan samma spelare får förtroendet igen.
– En bra defensiv är nyckeln, vi behöver åka mycket skridskor och att vi är rörliga och kreativa i anfallszon. Det var så vi fick med oss power play mot Leksand.

Matchen mot Frölunda börjar kl 16. Så här ställer Rögle upp:
Målvakter: Anders Lindbäck (Oscar Dansk).
Backar: Cade Fairchild-Alen Bibic, Jesper Williamsson-Dominik Granak, Ludvig Claesson-Kevin Marshall, Almen Bibic.
Kedjor: Bryan Lerg-Jack Connolly-Felix Schütz, Edwin Hedberg-Simon Ryfors-Ludvig Rensfeldt, Matt Fraser-Filip Karlsson-Sebastian Collberg, Taylor Matson-Ludvig Elvenes-Daniel Sylwander.
Extra forward: Mathias From.