• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Söndag Sön 24 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Luleå
LHF

Tung förlust för Rögle

28 oktober 2017 17:25
Match

Det går fortsatt tungt för Rögle i SHL. Fjärde raka förlusten kom i hemmamötet mot Luleå som kunde vinna med 1-2, i en match där Rögle hade förtvivlat svårt att skapa klara målchanser.


Under lördagen avslutade Rögle en tung vecka utan poäng, med att försöka besegra Luleå hemma i Lindab Arena. Senast de båda lagen möttes uppe i Norrbotten tog Rögle två poäng genom att vinna på straffar.

Tack vare två tillfällen i numerärt överläge i början av matchen, tog Rögle kommandot. Man etablerade spelet i anfallszon men lyckades inte skapa så många heta målchanser. Luleå redde ut båda sina numerära underlägen och kunde strax efter det istället göra 0-1.
Förre Röglespelaren Patrick Cehlin avslutade en kontring genom att sätta pucken i plockhandskrysset bakom Justin Pogge i Röglemålet.

Efter målet jämnades spelet ut en aning, men med ungefär fem-sex minuter kvar av perioden tog Rögle tag i taktpinnen igen. Den största chansen hade Juhamatti Aaltonen som fick ett öppet läge i slottet. Tyvärr smet skottet utanför och Luleå kunde gå till periodvila med ledning 0-1.
Luleå inledde den andra perioden bäst och skapade mest, men efter att Rögle fick ännu ett powerplay kom man in matchen igen. Utdelningen kom emellertid inte, och ännu halvvägs in i perioden var ställningen fortfarande 0-1.

Perioden fortlöpte utan att de stora målchanserna uppstod åt något av hållen. I slutet av perioden fick Luleå chans att spela i numerärt överläge för första gången i matchen. Då visade man direkt större effektivitet än hemmalaget i den spelformen och Patrick Cehlin kunde göra sitt och Luleås andra mål i matchen.
Ställningen stod sig perioden ut och just efter slutsignalen hamnade hemmalagets Alen Bibic och gästernas Gustav Rydahl i ett slagsmål som resulterade i matchstraff för båda spelarna. Den tredje perioden inleddes på samma vis som den andra ofta såg ut.

Rögle försökte men hade förtvivlat svårt att skapa klara målchanser. Samtidigt försökte Luleå bara spela av matchen och bärga de tre poängen man hade just då.
Med drygt en minut kvar kom till slut en reducering för Rögle då Ludvig Rensfeldt kunde styra in ett skott från Craig Schira i powerplay, men närmare än så kom man inte.