• Huvudsponsorer

Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Rögle
RBK

Förlust i Karlstad

18 november 2017 17:34
Efter match

Det blev förlust för ett tappert kämpande Rögle i bortamötet mot tabelltvåan Färjestad med 2-4. Dessutom fick man två spelare skadade, Almen Bibic och Filip Karlsson.


Rögle valde att ställa Justin Pogge i målet till matchen i Karlstad.
Rögle fick ingen rolig start. Efter fyra minuter tog tabelltvåan Färjestad ledningen och tre minuter senare skadades backen Almen Bibic och tvingades utgå. Eftersom Kevin Gagné är fortsatt sjuk så fick man spela på fem backar resten av matchen.

Trots det så svarade Rögle för en spelmässigt bra period och borde gjort minst ett mål med tanke på de målchanser man skapade.
Jack Connolly sköt i stolpen, Sebastian Collberg var fri och Linus Sandin och Ludvig Rensfeldt hade öppna lägen nära mål. Men man fick inte hål på hemmakeepern Stefan Steen.

Rögle fick en tung start på andra. En minut in på mellanperioden tappade man markeringen på backen Theodor Lennström som helt fri vid bortre kunde vispa in 2-0 i öppet mål.
Periodens elfte minut blev en olycksminut för skåningarna. Inom loppet av elva sekunder gjorde hemmalaget två raka mål och gick upp i 4-0-ledning.

Bryan Lerg spräckte Rögles nolla med ett snyggt solomål i power play och minuterna senare reducerade man ytterligare till 2-4 efter en bra prestation av Alexander Younan. Det var Younans första SHL-mål.
Hoppet om Rögle-poäng var inte orimligt inför tredje perioden då hemmaförsvaret visat sig sårbart under matchen.

Justin Pogge svarade för ett par högklassiga räddningar i tredje periodens inledning när Färjestad hade power play.
Rögle jagade ett tredje mål, jobbade till sig situationer framför FBK-kassen men hade inte flytet med sig i de avgörande lägena.
I tredje fick även centern Filip Karlsson lämna matchen efter en kollision med en hemmaspelare.
Rögle fick aldrig det viktiga tredje målet och matchen slutade 4-2 till Färjestad.