• Huvudsponsorer

Hemma
HV71
HV71
Borta
Rögle
RBK

Alen lämnar klartecken för spel i kväll

8 december 2017 14:30
Inför match

Rögle reser till Jönköping för att i kväll försöka ta revansch på HV71 i rond 2 av back-to-back-mötet mot svenska mästarna. Alen Bibic har lämnat klartecken till spel och därmed åker man upp med samma trupp som i gårdagens hemmamatch.


– Ja, det blir samma spelare i truppen. Därmed inte sagt att det blir förändringar i formationerna, säger tränare Roger Hansson.
Rögle förlorade med uddamålet i torsdagens hemmamatch i Lindab Arena mot HV71. 1-2 slutade matchen där ett frenetiskt kämpande Rögle var nära att få in en kvitteringspuck i matchens slutskede.
– Vi har gjort ett par riktigt bra matcher på slutet utan att få med oss några poäng. Det känns tungt att inte få utdelning, vi hoppas kunna bryta den trenden i kväll, säger Roger.

Backen Alen Bibic utgick efter första perioden i går men är redo för spel i kväll igen.
Rögle har förlorat med uddamålet hemma mot både Skellefteå och HV71 trots bra insatser, inte minst i lördags.
– I de här matcherna går vi ganska hårt på vissa spelare och det kan göra att den där sista krämen saknas när matcherna ska avgöras, något vi behöver ändra på.

Matchen mot HV i kväll är den sista innan landslagsuppehållet som innebär elva dagar utan match. Nästa match är tisdagen den 19 december hemma mot Malmö.
– Vi siktar på en sista rejäl urladdning och hoppas få med oss ett bra resultat. Det behövs för att skapa kontakt med lagen ovanför i tabellen samt hade det varit viktigt rent mentalt för killarna, säger Roger.
Röglespelarna är sen lediga i tre dagar innan de samlas på tisdag för en träningsvecka innan omstarten den 19 december.