Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Fredag Fre 19 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Måndag Mån 26 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Djurgården
DIF

Andra raka för hårt kämpande Rögle

2 januari 2018 21:09
Efter match

Ett bra avslut på 2017 blev en lika bra start på 2018 för Rögles del. Efter en gedigen insats kunde Djurgården kämpas ner i Lindab Arena. Även om Djurgården pressade på hårt för en kvittering i tredje perioden, så kunde tre poäng bärgas då Rögle vann med 2-1 inför drygt 4000 begeistrade åskådare.


Årets första match i Lindab Arena och för Rögle överhuvudtaget, spelades under tisdagskvällen, då tabelltvåan Djurgården från Stockholm gästade.
Rögle fick ju ett bra avslut på 2017 och siktade på att inleda 2018 lika bra och ta sin andra raka seger. Senast de båda lagen möttes krigade Rögle till sig en poäng uppe på Hovet i Stockholm via förlust i förlängning.

Matchen startade aningen avslaget och det var Djurgården som var bäst inledningsvis. Dock skapade man inte några chanser som gav Ville Kolppanen i Rögles mål några större besvär.
Efter en stund skapade även Rögle ett par chanser, främst genom kedjan med Lucas Elvenes, Simon Ryfors och Bryan Lerg. Adam Reideborn i Djurgårdskassen var dock på sin vakt.

Rögle flyttade upp spelet mer och mer och låg på ganska hårt i Djurgårdens zon. Mitt i detta var det dock gästerna som var närmast nätkänning då backen Marcus Högström prickade Kolppanens högra stolpe.
Hemmalaget behöll greppet och lite senare fick Sebastian Collberg periodens bästa målchans. Han bröt in från höger och med sin högerfattning lade han sin klubba mellan sina egna ben för att försöka lura Reideborn. pucken gick dock i utsidan av stolpen och 0-0 stod sig.

Rögle skulle dock ta ledningen med dryga minuten kvar av perioden. Backen Craig Schira smög med upp i ett anfall och vackert framspelad av Daniel Widing och Bryan Lerg, kunde han sätta sitt tredje mål för säsongen till 1-0. Ett resultat som de båda lagen gick till periodpaus med.
I slutsekunderna av första perioden drog Rögles målvakt Ville Kolppanen på sig en tvåminutersutvisning för tripping. Därmed inledde hemmalaget den andra perioden med spel i numerärt underläge men Djurgården skapade inget av värde och Rögle höll tätt.

När sedan hemmalaget var fulltaligt tog man över kommandot i matchen och pressade Djurgården djupt nere i deras zon.
Daniel Widing och Lucas Elvenes hade båda fina lägen men Reideborn höll tätt. Inte heller i numerärt överläge lite senare lyckades Rögle överlista Djurgårdsmålvakten.
När sedan Rögle var fulltaligt gick man bort sig i anfallszon och Djurgården kunde kontra. Ensam med målvakten lyfte Linus Johansson in en backhand bakom Kolppanen och ställningen var 1-1.

En stund efter kvitteringen fick Rögle en ny chans att spela powerplay. Spelet hackade en aning men med knappa halvminuten kvar av det numerära överläget drog Jesper Williamsson på ett skott från blålinjen som Linus Sandin och Bryan Lerg var på och ändrade riktning. Linus fick först målet men det ändrades sen till Lerg. Hur som helst så var Rögle tillbaka i ledning, nu med 2-1.
En sen bortautvisning från andra perioden dröjde sig kvar i början av den tredje. Det innebar att Rögle hade 57 sekunder kvar i numerärt överläge men man lyckades inte utöka ledningen.

Perioden fortsatte med bra intesitet utan de stora målchanserna åt något håll. Ett nytt Röglepowerplay lite senare gav ingen utdelning och Djurgården ökade istället tempot och gick för en kvittering.
Djurgården pumpade på och Rögle hade det jobbigt. Kolppanen och utespelarna kämpade dock tappert och lyckades hålla undan med fem minuter kvar av perioden.
Med drygt tre minuter kvar fick Lucas Elvenes ett ypperligt läge att avgöra matchen för Rögle. Efter en fin uppåkning av Simon Ryfors avslutade Elvenes dock på Reideborns benskydd. På returen var Bryan Lerg framme men Reideborn var åter med på noterna.
Minuten senare fick Rögle ännu ett jätteläge men den här gången var det Linus Sandin som missade. Det hela skulle dock ändå reda ut sig till slut efter ett uppoffrande arbete i egen zon och Rögle tog sin andra raka seger och en smakstart på 2018. Nästa match spelas på torsdag uppe i Karlstad mot Färjestad.