Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Fredag Fre 19 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Måndag Mån 26 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Rögle
RBK

Föll i förlängning - en poäng för Rögle i Luleå

13 januari 2018 17:39
Efter match

Rögle kom tillbaka starkt i tredje perioden och kvitterade Luleås ledning men fick nöja sig med en poäng i bortamatchen. Hemmalaget Luleå tog bonuspoängen efter att ha gjort avgörande 2-1 i förlängningen.


Med fyra segrar på de fem senaste matcherna var Rögle SHL:s mest formstarka lag innan lördagens omgång.
Bortaspelet har man dock inte haft samma fina utdelning och man reste till Luleå på lördagen för att försöka bättra på den statistiken.

Kvar i Ängelholm lämnade man målvakten Justin Pogge, som väntar på att bli pappa för första gången vilken dag som helst. Istället fick Ville Kolppanen ta hand om förstaspaden medan lovande junioren Isak Ragnevad var back up.
Rögle svarade för en helt okej första period i Luleå. Det var ganska jämnt spelmässigt och båda lagen hade några chanser men perioden slutade mållös även om båda lagen hade en puck i mål.
Robin Kovacs slog in en puck efter avblåsning mitt i perioden medan Bryan Lerg inte hade tiondelarna på sin sida i periodens skälvande slutsekunder. Han rundade Joel Lassinantti och slog in pucken i målet men slutsignalen för perioden gick en halv sekund innan pucken gick över mållinjen.

Andra perioden blev inte alls som Rögle tänkt sig. Man slarvade med passningar och blev stillastående vilket gjorde att hemmalaget kunde ta över spelet.
Luleå tog ledningen efter en tilltrasslad situation där Johan Harju kunde slå in en lös puck under Kolppanens ben.
Luleå vann skotten i andra med 13-7 men bara en 1-0-ledning till tredje perioden.

Rögle hade inledningsvis svårt att skapa tryck mot hemmalagets mål även i tredje. Bryan Lerg hade en bra chans på ett backhandskott och Kolppanen stoppade ett friläge.
Drygt tolv minuter var spelade när Rögles kvittering kom. Backen Kevin Gagné gjorde det helt på egen hand när han vann en sargduell nere i ena hörnet, klev in och vispade upp pucken otagbart i krysset.
1-1 stod sig tiden ut. I förlängningen hade Jack Connolly en jättechans att avgöra direkt men det var hemmalaget som skulle knipa bonuspoängen via ett friläge där annars mycket duktige Ville Kolppanen inte kunde stoppa Robin Kovacs avslut.

En poäng till Rögle i alla fall som nu tagit poäng i sex av de sju senaste matcherna och fyra raka hemmasegrar.
Nästa uppgift blir en högintressant hemmamatch mot Mora i Lindab Arena på torsdag - en riktig streckfight!