• Huvudsponsorer

Hemma
Växjö
VLH
Borta
Rögle
RBK

Växjö avgjorde i första

27 februari 2018 21:02
Efter match

En tam förstaperiod blev Rögles fall i bortamötet mot Växjö. Två baklängesmål första sex minuterna och 0-3 innan första perioden var över blev en alltför övermäktig uppgift. Serieledande Växjö vann till sist med 5-0.


Med fyra segrar på de fem senaste och två raka övertygande bortasegrar var det inget fel på självförtroende och form i Rögle när man åkte till Växjö för en intressant men svår match borta mot suveräna serieledaren Växjö.

Rögle fick ingen bra start – kombinationen av att låta hemmalagets backar skjuta ostört samt att förlora kampen framför egna målet gjorde att Växjö kunde ta en tidig 2-0-ledning.
En ledning som utökades till 3-0 sent i perioden efter ännu ett backskott som gick in bakom en skymd Justin Pogge i Röglemålet.

Rögle hade några chanser, bästa läget fick Olle Liss i power play men Viktor Andrén räddade hans skott.
Andra perioden slutade mållös men det saknades inte målchanser. Inte minst Rögle som hade tre fria lägen utan att få hål på hemmanollan. Kevin Gagné och Ted Brithéns avslut räddades av Andrén och Daniel Sylwander sköt utanför.
Justin Pogge gjorde ett par svettiga räddningar för Rögle och hade hjälp av stolpen en gång.
Backen Janne Jalasvaara utgick i andra med en skada och ska undersökas vidare i morgon.

Matchen avgjordes i definitivt när Elias Pettersson bara 22 sekunder in i tredje perioden satte 4-0 från nära håll. Till sist slutade matchen 5-0.
Rögle får ladda om inför helgens viktiga back-to-back-möte mot Karlskrona. Först hemma på fredag, första hemmamatchen på tre veckor.