• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 23 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Söndag Sön 27 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Söndag Sön 24 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Söndag Sön 3 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Söndag Sön 10 Mars Mar
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Timrå
TIK

Backar visade vägen när Rögle slog Timrå

20 oktober 2018 17:30
Match

Backarna visade vägen när Rögle tog en efterlängtad trepoängare hemma mot Timrå. Man vann med 3-1 på lördagen och tog en skön revansch för förlusten i torsdags mot Timrå.


Det var ett revanschsuget Rögle som tog sig an Timrå i Lindab Arena i lördagseftermiddagens SHL-möte. För två dagar sedan vann Timrå rond 1 efter förlängning i en match som Rögle stora delar var det bättre laget i.
Rögle inledde också starkast och tog snabbt ledningen. Backen Kodie Curran sköt ett välplacerat skott i krysset utan chans för Niklas Svedberg i Timrås mål. Tid: 2:11. Det var kanadensarens första mål i Rögletröjan.

Rögle fortsatte att ha initiativet i perioden och efter drygt 15 minuters spel kom 2-0. Åter igen en back. Samuel Jonsson följde med upp i ett anfall och blev frispelad i mitten och gjorde inget misstag.
I andra jämnades spelet ut något, gästerna stack emellan och testade hemmamålvakten Justin Pogge som spelade säkert.
Rögle hade några riktigt fina chaner att utöka ledningen. Daniel Widing, Simon Ryfors och Ted Brithén kunde alla blivit målskyttar i mellanperioden.

2-0-ledningen stod sig till tredje perioden. Daniel Zaar kom fri men Svedberg räddade med skridskospetsen. Istället gjorde Timrå nästa mål, reduceringen till 2-1 kom med åtta minuter kvar och det blev nervösa slutminuter.
Timrå tog ut målvakten med drygt en minut kvar och satsade allt för att få till en kvittering. Men det blev Rögle som kunde utnyttja läget när Ted Brithén satte avgörande 3-1 i tom bur med tio sekunder kvar. Dämed var Rögles andra raka hemmaseger ett faktum.