Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Fredag Fre 19 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Måndag Mån 26 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Rögle
RBK

Tredje raka segern efter stark kämpainsats

22 november 2018 21:19
SHL

Rögles fina poängform håller i sig. På torsdagskvällen slog man Linköping på bortais i en tyst Saab Arena med 3-2 efter en stark kämpainsats där man visade sig vara starkast i tredje. Det var Rögles tredje raka seger.


Hemmalaget Linköping inledde matchen bäst, Rögle startade lite trögt och slarvigt. Chanserna som hemmalaget skapade var resultatet av bjudningar från Rögles sida. Men Ville Kolppanen, som startade för tredje matchen i rad i Rögles mål, var med på noterna från start.
Efterhand tog sig Rögle in i matchen och visade stort självförtroende i anfallszon där man flyttade pucken snabbt och kom till många vassa avslut. Daniel Zaar, Mattias Sjögren och Ted Brithérn var några med riktigt bra lägen men hemmalagets målvakt Jacob Johansson höll tätt.
Med tre minuter kvar av perioden åkte Rögles anfallare Daniel Widing på matchstraff. Rögles boxplay löste situationen bra och höll rent de fem minuterna i slutet av första och början av andra.

Skotten i första var 15-14 vilket säger en del om en händelserik första period.
Hemmalaget tog ledningen knappt sex minuter in på andra. Rögle kom tillbaka och kvitterade med fyra minuter kvar av mellanakten. Christopher Bengtsson avslutade snyggt (hans fjärde mål i höst) efter en snabb spelvändning iscensatt av Mattias Sjögren (hans första poäng i år) och Olle Liss.

Båda lagen skapade chanser i tredje perioden och till sist var det Rögle som fick utdelning. Efter knappt tolv minuter styrde Nils Höglander in 2-1 för Rögle i tom bur efter en genialisk Lucas Elvenes-passning i powerplay. Mattias Sjögren hade assist även på det här målet.
Hemmalaget kvitterade till 2-2 med fem minuter kvar av tredje perioden. Men en och en halv minut senare återtog Rögle ledningen. Efter en tilltrasslad situation runt LHC-kassen kunde Leon Bristedt ge Daniel Zaar pucken som hade öppet mål och inte gjorde något misstag.
Linköping tog ut målvakten med knappt två minuter kvar men Rögle höll undan och kunde ta tredje raka segern.
Nästa uppgift är Timrå borta på lördag.