• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
HV71
HV71

Hansson: "Våra fans ger oss en fördel hemma"

28 november 2018 14:20
Inför match

Dagen efter den historiska segern i Göteborg valde Rögles tränarstab att ha en frivillig isträning inför torsdagens hemmamatch mot HV71. En del valde gymmet eller en löptur - men mer än hälften valde att snöra på skridskorna och köra på isen trots det täta matchandet.


Tränare Roger Hansson var med ute på ispasset och körde sen extra med avstängde Daniel Widing och skadade backen Ben Youds som gör framsteg och närmar sig en comeback.
Efteråt slog sig Roger ner i en stol och reflekterade över tisdagens kämpainsats mot Frölunda som slutade i en skön 2-1-seger efter ett sent segermål av Daniel Zaar.
– Det finns flera faktorer som ger oss möjligheten att viunna den här matchen. Dels är vi på tå från start i den här matchen, det har vi inte varit i de två föregående matcherna mot Linköping och Timrå. Mot Linköping växte vi in i matchen och kunde vinna, i lördags var det platt hela matchen genom, säger Roger.
Hur ser man att laget är på tå som i går?
– Vi var defensivt i bra position, vi var tydliga mot varandra och kvicka i fötterna. Även om Frölunda kom ut hårt som väntat så hade vi bra kontroll på det som hände. Vi skapade dessutom några farligheter framåt vilket gjorde att de fick något att fundera på, säger Roger.
– I tredje kände jag att vi låg på lika mycket för ett segermål som de gjorde.

Det var ett decimerat Rögle som mötte Frölunda, fem ordinarie spelare saknades. Roger ger en uppdatering inför morgondagens HV-match:
– Av de som saknades igår så är Mattias Sjögren den som är närmast att komma tillbaka, beslut tas efter morgondagens värmning. Ben Youds blir bättre och bättre men behöver gå för fullt lite till. Widing är avstängd tre matcher till och Craig Schira och Jonas Ahnelöv är borta ett tag till.
Roger tycker att det är på sin plats att hylla de som spelade:
– Vi hade flera juniorer som gick in och gjorde det jättebra. Backen Jakob Bondesson och Kevin Wennström till exempel. Och det var andra spelare som inte fått spå mycket istid innan som klev in och tog ansvar, säger Roger och fortsätter:
– Ta kedjan med Kevin Wennström, Simon Ryfors och Erik Andersson som gjorde ett grymt jobb under hela matchen med att flytta upp pucken i banan. Det gjorde att vi kunde fördela istiden jämnare.

Efter tre raka bortamatcher väntar nu två hemma i Lindab Arena. Först HV71 i morgon kväll, ett HV som i söndags valde att göra en förändring på huvudtränarposten.
– Ett tränarbyte betyder oftast lite energi in i laget, det är också signaler till gruppen att det är allvar. HV är ett mycket kompetent lag, spelar med mycket fart och skapar mycket målchanser men har inte fått utdelning.
– Allra viktigast för oss är att vi fokuserar på vår egen insats och har ödmjukhet ionför uppgiften. Som i går.
Att spela hemma i Lindab Arena är en fördel anser han:
– Absolut, vi trivs här och våra supportrar ger oss extra energi. Det är viktigt, inte minst nu när vi spelar så tätt, avslutar Roger.