• Huvudsponsorer

Hemma
Mora
MIK
Borta
Rögle
RBK

Rögle poänglöst i Mora

17 januari 2019 21:21
Efter match

Rögle åkte på årets första bortaförlust när man föll med 1-4 borta mot Mora på torsdagskvällen.


Fleras spelare och ledare har den senaste tiden däckats av sjukdom och på matchdagen fick viktige centern Ted Brithén kasta in handduken.
För lagledningen, som vaskat om i enheterna inför matchen mot Mora, innebar det att man fick ändra om i formationerna ytterligare innan matchvärmningen.

Hemmalaget Mora inledde den här matchen klart hetast och satte Rögle under rejäl press från första bytet. Man gick hårt mot mål och kastade in puckarna i gröten framför mål. Rögles målvakt Ville Kolppanen sattes på prov direkt och Rögle hade svårt att få till något ordnat spel alls.
Mora tog ledningen på en styrning efter drygt fem minuter och utökade till 2-0 efter 13 minuter. Linus Sandin reducerade med knappt fyra minuter kvar av perioden och Rögle kunde jämna ut spelet i slutminuterna.
Stabile backen Jonas Ahnelöv kom inte ut till spel i andra efter att ha skadat sig i första och Rögle fick gå på sex backar.
Mora fortsatte att dominera i andra - Rögle vaskade om i kedjorna och gick ner på folk men fick inte stopp på hemmalaget. Ville Kolppanen fortsatte storspela, Mora vann skotten med 22-8 men fick bara in ett mål i perioden, i powerplay.

Rögle lyfte upp spelet i tredje, Olle Liss hade ett rungande ribbskott i powerplay och jakten på ett andra mål och nerv i matchen fortsatte.
Med knappt nio minuter kvar hettade det till rejält när Simon Ryfors och hemmalagets Erlend Lesund drabbade samman i ett rejält slagsmål (som Ryfors vann) och båda fick matchstraff.
Med mer än fem minuter kvar tog Rögle ut målvakten och spelade 6 mot 5 och tryckte på rejält men fick ingen utdelning. Istället kunde hemmalaget göra 4-1 i tom bur med 1:16 kvar av matchen.

Rögle vänder hem till Skåne poänglöst men har ny chans redan på lördag då det är hemmamatch mot Linköping (kl 15:15).