• Huvudsponsorer

Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Rögle
RBK

Rögle föll på övertid

24 oktober 2019 21:23
Efter match

Rögle fick nöja sig med en poäng i bortamötet mot Brynäs. Hemmalaget vann med 2-1 på övertid. Det var 1-1 vid full tid men med 45 sekunder kvar kunde hemmalaget avgöra.


Torsdagskvällens bortamöte mot Brynäs avslutade också den första fjärdedelen av årets grundserierspel. Serieledande Rögle mötte ett desperat hemmalag som inte fått den start man hoppats på den här säsongen.
Det var mållöst länge, ungefär halva matchen. Hemmalaget hade en hel del puckinnehav i första men Rögle hade bra kontroll i egen zon - dock hade man svårt få igång det egna spelet då man hade ovanligt många tappade puckar.
Rögle hade ett mål inne i första - men Adam Edströms styrning underkändes efter videogranskning då man tyckte att Adam styrde in pucken avsiktligt med handen.
Hemmalaget tog ledningen mitt i andra, Christoffer Rifalk tog första skottet men var chanslös på returen vid den bortre stolpen. Rögle skapade mycket i powerplay, hade bland annat en puck på mållinjen.
Med drygt två minuter kvar av andra kvitterade Rögle. Simon Ryfors slog sin försvarare och tog sig in framför motståndarmålet för att hinna fram och snyggt vinkla in Daniel Bertovs passning.

Tredje perioden slutade mållös och för fjärde gången den här säsongen fick Rögle spela förlängning. De tre tidigare har slutat i segrar, två på övertid och en efter straffar. Rögle ägde pucken stora delar av förlängningen men tappade den med 45 sekunder kvar och Anton Rödin kom fri och satte segermålet bakom Christoffer Rifalk.
Rögle åker hem under fredagen för att ladda om inför lördagskvällens hemmamatch i Catena Arena mot Örebro som även är årets halsduksmatch. Glöm inte den grön-vita halsduken då!