Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Måndag Mån 26 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj
Måndag Mån 3 Maj Maj
Torsdag Tor 6 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Torsdag Tor 19 Augusti Aug
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Rögle
RBK

Gameday: Rögle laddar om för Leksand borta

17 oktober 2020 11:30

Efter den knappa förlusten mot Brynäs i torsdags väntar i eftermiddag Leksand på bortaplan för Rögles del.


INFÖR NEDSLÄPP

Leksand-Rögle 15:15, Tegera Arena, C More

Mötet:

Det är två lag med förluster i ryggen som kommer till spel i Dalarna under lördagseftermiddagen. Rögle föll med 1-2 mot Brynäs i Gävle, medan Leksand förlorade med klara 2-5 mot Oskarshamn på bortaplan.

Tabellmässigt ligger Rögle på tredje plats med 15 inspelade poäng efter sju matcher. Leksand har i sin tur tagit sju poäng, vilket räcker till en tiondeplats. För masarnas del behövs en seger, eftersom avståndet ner till jumboplacerade Djurgården bara är två poäng.

Senaste nytt i Rögle:

Rögle gjorde, trots 43 skott, bara ett mål mot Brynäs i torsdags. De kostade laget poäng och mot Leksand måste effektiviteten bli bättre. Tränarstaben hintade inte om några förändringar i laget under fredagens träning - utan det lär bli samma manskap som får förtroendet mot Leksand.

– Vi ska spela som vi gjorde senast mot Brynäs, samma intensitet, samma fart i spelet. Då får vi målchanser och vi behöver bara få bättre utdelning så har vi en god chns, säger Simon Ryfors.

Forwarden Adam Tambellini är skadad och borta till landslagsuppehållet. Backen Craig Schira är kvar i Ängelholm.

Senaste nytt i Leksand:

Leksands förstakejda fortsätter att leverera. Mot Oskarshamn gjorde Carter Camper båda målen. Camper har gjort sju mål så här långt och ligger i delad ledning i SHL:s skytteliga. Camper, ny inför säsongen, har tillsammans med Marek Hrivik och Peter Chelarik bildat en fruktad kedja inledningsvis. Efter den trion är det desto tunnare och tränare Björn Hellqvist jobbar med att få igång fler spelare.

Siffrorna:

Även om Leksand har halkat ner i tabellen är det inget större fel på lagets målproduktion. Hittills har laget gjort 20 mål, bara två färre än Rögle. Leksand har däremot 25 insläppta vilket är fjärde flest i SHL så här långt. Rögle har släppt in totalt 16 mål.

Både Rögle och Leksand har varit framgångsrika i powerplay. Åtta mål vardera är lagens facit inför nedsläpp vilket get Leksand en effektivitet på 32 och Rögle en effektivitet på 29,63.

Anton Bengtssons mål i numerärt underläge mot Brynäs var Rögles andra i spelformen den här säsongen. Bara HV71 (3 mål) har gjort fler.

Rögle har SHL:s bästa tekningsstatistik så här långt (54,50 procent). Bäst individuellt av lagets centrar är Simon Ryfors som vinner 58,04 procent av sina tekningar. Mattias Sjögren skuggar på 58,02 procent.

Ryfors är för övrigt en av SHL:s mest effektiva spelare så här långt. På sina sju matcher har han en skotteffektivitet på 28,57 procent (4 mål på 14 skott).

Rögles laguppställning:

Så tränade Rögle på fredagen:

Forwards: Bengtsson-Ryfors-Höglander, Everberg-Sjögren-Zaar, Bristedt-Smith-Palola, Andersson-Ferguson-Matson, Edström

Backar: Gélinas-Seider, Jonsson-Hansson, Lesund-Ekeståhl, Johannesson

Målvakter: Rifalk-Gustafsson

Saknades: Tambellini, Schira (kvar i Ängelholm), Bondesson (utlånad)