Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Fredag Fre 19 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Måndag Mån 26 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Luleå
LHF

Rögles första seger i overtime

23 januari 2021 17:40
Efter match

Det blev en målsnål eftermiddag i Catena Arena när Luleå var på besök. Rögle kunde till slut ta två poäng när man vann med 2-1 (1-0,0-0,0-1,1-0), efter en hård match som avgjordes i förlängning där Anton Bengtsson blev matchhjälte.


Rögle kom till spel med samma kedjeformationer som senast uppe på Hovet med bland annat de båda tonåringarna Linus Sjödin och Marco Kasper i laguppställningen. Första halvan av den första perioden präglades av lite avvaktande och hafsigt spel från båda håll. Efter det var det Rögle som tog över spelet mer och mer och kunde skapa tryck med långa anfall som följd av det. Drygt tolv minuter in i matchen kom också 1-0 till hemalaget då Filip Karlsson styrde in ett skott från Éric Gélinás. Karlssons första mål sen han kom tillbaka till moderklubben.
Även efter ledningsmålet var det Rögle som dominerade spelet men några fler mål blev det inte under de första 20 minuterna. Skottstatistiken också till hemmalaget med 8-6.

I inledningen av den andra perioden fick båda lagen möjlighet att spela powerplay utan att få utdelning. Lite senare åkte Röglebekantingen Chris DeSousa i Luleå ut för fem minuter och matchstraff för en bentackling på Éric Gélinás och Rögle fick således chansen att spela i numerärt överläge under fem hela minuter. Man skapade hårt tryck i anfallszon men lyckades inte skapa de riktigt heta målchanserna. Luleå kunde hålla sitt mål fritt från påhälsning sedan Linus Sjödin nog hade Rögles bästa chans när han sköt utanför i bra läge.
I slutet av peridoen var det Luleås tur att få soela powerplay efter att hemmalagets Dennis Everberg åkt ut två minuter för hooking. Även Rögle kunde hålla undan och perioden slutade mållös sedan gästerna vunnit skotten med 9-13.

Luleå var så klart på jakt efter kvittering då den tredje perioden inleddes. Den kom också efter knappat tre minuters spel när Filip Hållander hittade rätt med ett högt skott bakom Johan Gustafsson i Rögles mål efter en tekningssituation.
Gästerna tog över spelet en aning efter sin kvittering även om Rögle stack upp då och då. Med mindre än halva tredje perioden kvar var ställningen emellertid fortfarande 1-1 men Luleå hade så långt haft de klaraste målchanserna.
Matchbilden var densamma ända till slutet av perioden. Luleå låg på men Rögle var inte ofarliga. I slutminuten hade Simon Ryfors ett gyllene läge att avgöra för Rögle från nära håll men 1-1 stod sig till slutsignalen. Precis som senast när Luleå var i Ängelholm gick matchen till overtime. Skottstatistiken i tredje perioden vanns av gästerna med 7-11.

Luleå inledde förlängningen bäst men Dennis Everberg stack upp i ett läge som Jesper Wallstedt i Luleås mål kunde blockera.
Under hela förlängningen hade gästerna pucken mest utan att få utdelning. Istället kunde Rögle avgöra genom Anton Bengtsson som tryckte upp pucken i krysset bakom Wallstedt med tolv sekunder kvar att spela.