Torsdag Tor 24 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Rögle
RBK

Rögle mållöst för första gången i vinter

30 januari 2021 17:29
Efter match

Rögle föll i bortamötet mot Skellefteå med 2-0 efter att hemmalaget avgjort i tom bur med 49 sekunder kvar. Det var första gången Rögle klev mållöst av isen i årets SHL. Rögle krigade hela vägen in men hade inte det offensiva flytet i dag.


Förväntningarna inför matchen i Skellefteå var höga, två skridskostarka lagsom gillar att ha puck och anfalla. Hemmalaget med sju raka vinster inför nedsläpp hade favoritskapet då Rögle saknade fem spelare.

Första perioden blev kanske inte det hockeyfyrverkeri man förväntade sig, Rögle spelade samlat och kontrollerat och höll sig på rätt sida pucken. Det var 0-0 efter första där inget av lagen lyckades skapa mer än halvchanser.

Det öppnade upp sig lite mer i andra, hemmalaget fick till en del långa anfal i Rögles zon och mitt i perioden tog man ledningen. 1-0 stod sig in i tredje.

Anton Bengtsson fick ett bra läge när han blev frispelad av Linus Sjödin tidigt i tredje men avslutet gick utanför ramen. Tiden rann i väg för Rögle men med tre minuter kvar fick man chansen att spela powerplay och man tog ut målvakten Rifalk och spelade 6 mot 4. Rögle bombaderade hemmamålet men fick inte hål på Gustaf Lindvall och med 49 sekunder kvar gjorde Skellegfteå 2-0 och matchen var avgjord.

Tre matcher står på schemat nästa vecka för Rögle innan ett välbehövligt uppehåll. Först ut är derby hemma på tisdag kväll i Catena Arena.