Onsdag Ons 8 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Tisdag Tis 14 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Tisdag Tis 4 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 12 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Rögle
RBK

Rögle föll i sudden - avgörande match hemma på torsdag

27 april 2021 22:54
SM-slutspel

Rögle föll i den fjärde semifinalen borta mot Skellefteå med 2-1 efter förlängning. Nuväntar en femte och helt avgörande match hemma i Catena Arena på torsdag kväll om vilket lag som ska ta sig till SM-finalen.


I måndagens match var det Rögles bleka start som fällde skåningarna - på tisdagen var det en helt annan inledning från Rögles sida. Det var rejält och påkopplat från start. Tyske backen Moritz Seider gjorde comeback och visade vägen med sitt fysiska spel. Rögle vann skotten i första med hela 18-5 men det var 0-0 på resultattavlan.

I andra bröts målnollan - men det var hemmalaget som tog ledningen i powerplay. Rögles replik kom dock snabbt, en dryg minut efter styrde Joey LaLeggia in 1-1-pucken efter fint förarbete av Leon Bristedt och Moritz Seider.

Spelet var jämnare i andra men Rögle var fortsatt det tyngre och spelförande laget men 1-1 var resultatet in i tredje prioden.

Det blev en spännande tredje period där båda lagen inte ville bjuda poå något samtidigt som man gick för ett segermål. Med knappt fyra minuter kvar av tredje hade hemmalaget en puck i mål men det underkändes efter videobedömning då en hemmaspelare var inne i målområdet och störde Rifalk.

1-1 stod sig perioden ut och matchen gick till sudden - för första gången i detta slutspel för Rögle. Centern Ted Brithén lämnade isen med tre minuter kvar efter att ha fått en tung smäll i ena sarghörnan men var tillbaka till fjärde periodens start.

Hemmalaget avgjorde efter knappt åtte minuter. Nu blir det en femte och avgörande match i Ängelholm på torsdag där en SM-final står på spel.