Onsdag Ons 8 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Tisdag Tis 14 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Tisdag Tis 4 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 12 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Hemma
Prague
SPA
Borta
Rögle
RBK

Efter match: Sparta Prag – Rögle 2-5

7 december 2021 20:16
Efter match

Rögle vann den första kvartsfinalen i bäst av två mot Sparta Prag med 5-2. Laget har nu ett bra utgångsläge inför returen hemma i Ängelholm nästa vecka.


Rögles mål gjordes av Leon Bristedt, Tony Sund, Adam Tambellini och Samuel Johannesson. Tambellini. Tambellini noterades också för en assist i matchen. Lucas Ekeståhl-Jonsson stod för ett mål och två målgivande passningar.

Calle Clang har suttit på bänken i de tre senaste matcherna men fick idag chansen igen och stood för 23 räddningar.

– Det var lite ringrostigt i början men i det stora hela är jag nöjd med min instas. Jag fick bra hjälp av grabbarna också så det känns bra, säger Clang efter matchen.

Hemmalaget Prag fick en smakstart på matchen. Redan efter 1:11 gjorde Rögle-bekantingen Erik Thorell 1-0. Prag fortsatte att sätta press på Rögle under inledningen, men Clang avvärjde de skott som kom på honom.

Rögle växte in i matchen och sköt totalt sju skott på mål i den första perioden. På det sista fick laget också utdelning. I spel i numerärt överläge petade Bristedt in 1-1 med bara 4,4 sekunder kvar av den första perioden. Ekeståhl-Jonsson och Tambellini noterades för assisten.

– Vi fick inte riktigt starten som vi ville ha, energin var inte riktigt där i början. Men fick igång spelet efter hand, det var ett viktigt mål där i slutet av den första perioden, säger tränare Cam Abbott efteråt.

Rögle inledde den andra perioden som laget slutförde den första. De grönvita skapade chanser i offensiv zon och fick till slut också utdelning. Efter 5:53 satte Sund 2-1 från blålinjen med ett skott som letade sig igenom trafiken framför kassen. Tyler Kelleher stod för assisten.

29 sekunder senare hittade Rögle rätt igen. Den här gången genom Tambellini som från snäv vinkel pricksköt in 3-1 framspelad av Ekeståhl-Jonsson och Éric Gélinas. Efter 3-1 kom Prag tillbaka in i matchen och började testa Clang mer och mer. Clang stod för ett par parader mitt i den andra perioden, men tvingades kapitulera efter 16:13 när Radek Jerabek reducerade till 3-2.

Frågan var då om Prag också skulle kvittera, svaret kom 29 sekunder innan andra periodvilan när Rögle spelade till sig en ny tvåmålsledning. Brady Ferguson hittade fram till Johannesson som framför mål tryckte in ett lågt skott fram till 4-2.

I den tredje perioden satte Lucas Ekeståhl-Jonsson periodens enda mål och Rögle säkrade en 5-2-seger.

– Det är viktigt att se det som en sexperiodersmatch och nu är vi halvvägs. Jag stolt över killarnas insats idag och ser fram emot returen i Ängelholm nästa vecka, säger Cam Abbott.

Returen i Ängelholm spelas den 14 december 18:00. Biljetter till den matchen köper du HÄR

HIGHLIGHTS

FRÅN OMKLÄDNINGRUMMET

Lukas Ekeståhl Jonsson

Calle Clang

SÅ SA TRÄNARNA

Texten uppdateras