Lördag Lör 3 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Söndag Sön 18 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Söndag Sön 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Fredag Fre 21 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Oskarshamn
IKO

Efter kvartsfinal 1:7: Första ronden till Oskarshamn

31 mars 2022 21:16

Oskarshamn vann det första mötet i SM-kvartsfinalen mot Rögle. Slutresultatet i match 1 skrevs till 2-1.


Dennis Everberg gjorde Rögles enda mål i matchen. Christoffer Rifalk vaktade Rögles mål och stod för 25 räddningar. Förlusten var Rögles första mot Oskarshamn den här säsongen och Oskarshamn leder nu matchserien med 1-0 i matcher.

– En svår match för vår del. Vi försöker men det klickar inte riktigt för oss idag. Vi spelar inte det spelet vi vill spela och får jobba mycket en och en. Det är mycket vi kan skruva upp, säger Rögles lagkapten Mattias Sjögren.

Oskarshamn tog ledningen med 0-1 efter 15:26 av den andra perioden. Gästerna fick två raka powerplay och i det andra satte Hynek Zohorna lednignspucken högt på Rifalks plocksida. Rögle drog på sig tre utvisnignar i den andra perioden och orkade till slut inte hålla emot.

Den tredje perioden hade knappt börjat när Dennis Everberg gjorde Rögles första mål i slutspelet. Målet kom i powerplay efter att Daniel Zaar först hittat Adam Tambellini till vänster i zon och Tambellini sedan hittat Everberg på den bortre stolpen. Målet kom efter bara 1:48 av perioden.

Oskarshamn hade däremot perioden första målchans när Patrik Karlkvist i öppningsminuten hade en puck på blålinjen efter en individuell prestation som lurat bort Rifalk. Men Lucas Ekeståhl-Jonsson stoppade i sista sekund.

Rögles ledning höll inte i mer än en minut och 43 sekunder innan Oskarshamn återtog ledningen. Backen Robin Norell avlossade ett skott från blålinjen som smet in under en skymd Rifalk fram till 1-2.

– Jag är inte nöjd med vår match idag. Vi saknade skärpan vi behöver ha. Vi spelade inte vår bästa hockey, och utan att ta något ifrån Oskarshamn. Det är jämnt. Våra special teams fick jobba mycket och deras 2-1-mål målen var tufft att få efter att vi kvitterat, säger Cam Abbott.

Rögle hade chanser att kvittera, särskilt med 1:32 kvar då Oskarshamns William Worge Kreü fick en utvisning för hög klubba. Hemmalaget plockade ut Rifalk, men lyckades inte få till en kvittering.

– Vi måste titta på några grejer och komma till jobbet igen imorgon och jaga revansch på lördag, säger Abbott.

Match 2 i bäst-av-sju-serien spelas på lördag i Oskarshamn.

Notera att ... Rögle kom till spel utan Leon Bristedt (dag-för-dag) Ryan McKiernan (dag-för-dag), Ted Brithén (vecka-för-vecka) och Erlend Lesund (säsongen) ... Mattias Sjögren var tillbaka i laget efter att ha missat de fem avslutande omgångarna av SHL ... innan nedsläpp tog Rögle emot en miljon kronor och pris för sin seger i SHL:s grundserie ...

GRÖNT & VITT EFTERSNACK

SÅ SA TRÄNARNA

IMORGON

Missa inte vårt slutspelsmagasin Grönt & Vitt Slutspelsfeber.