Torsdag Tor 24 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Rögle
RBK

Tre saker inför semifinal 4:7

21 april 2022 18:00
Tre saker inför

Rögle reducerade matchserien under onsdagen och jagar nu kvittering i match 4 som spelas i Löfbergs Arena.

Här tre saker inför semifinal 4:7.


Match 4:7

Färjestad - Rögle

22 april. Löfbergs Arena. 19.00

Bra målvaktsspel

Rögle har använt sig av båda målvakterna under slutspelet. Christoffer Rifalk inledde i de första matcherna mot Oskarshamn och därefter tog Calle Clang över i kvartsfinalseriens sista tre matcher och match 1 i semifinalserien. Rifalk var tillbaka i målet till match 2 och 3 mot Färjestad och har så här långt bäst räddningsprocent av alla målvakter i slutspelet.

– Det har känts bra för min egen del. Vi har väl inte riktigt hittat spelet som lag och då gäller det för mig att komma upp och spika igen. Nu gäller det bara att fortsätta på det spåret och fortsätta vinna matcher, säger Rifalk.

Att ha en målvakt som håller tätt kan innebära skillnaden mellan vinst och förlust i en matchserie under slutspelet. I match 3 under onsdagen stod Rifalk för en rad viktiga räddningar när värmlänningarna tryckte på i första perioden. 25-åringen var en viktig del även i fjolårets finallag och vet vad som krävs för att spela bra i slutspelet.

– Man vet att spelet kommer att vara tuffare och då gäller det att lita på det som vi jobbat med under säsongen. Det ör nu alla frågetecken ska rätas ut, det blir som slutprovet för säsongen, säger han.

Bristedt en injektion

Efter sju missade matcher under slutspelet var Leon Bristedt tillbaka i spel för match 3 mot Färjestad. Forwarden kom direkt in och bidrog med sin kreativitet och förmåga att driva upp tempot i spelet. Själv var han nöjd med sin insats och hans start på matchen.

– Det var roligt att vara tillbaka. Det var tråkigt och jobbigt att sitta på läktaren. Man vill alltid vara med grabbarna och bidra. Det var kul att vara tillbaka, säger Bristedt.

Bristedt spelade 18:03 i comebacken och hade två skott på mål.

– För att vara första matchen på två och en halv vecka kändes det helt okej. Timing och lite grejer som man måste slipa på. Jag slängdes in i en ganska tuff match direkt och tycker ändå att det kändes bra, säger Bristedt.

Nytt vägskäl

Inför match 3 under onsdagen kunde serien antingen stick iväg till 0-3 eller 1-2 för Rögle. Nu står de grönvita inför ännu en nyckelmatch och ett nytt vägskäl i denna semifinal. Skulle laget lyckas knipa seger i Karlsdag under fredagen är det kvitterat till 2-2 och helt öppet inför de avslutande matcherna. Skulle det istället bli förlust innebär det 1-3 i matcher och dystra odds för en finalplats.

GRÖNT & VITT SLUTSPELSFEBER