Gélinas: "Ett enkelt beslut att förlänga"
Publicerad: 2019-11-22
Rögle-TV
Rögle BK förlänger kontraktet med hårdskjutande backen Éric Gélinas. Den 28-årige kanadensaren har skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021-22 vilket är ett år längre än det tidigare kontraktet.

– Faktiskt ett ganska enkelt beslut att förlänga med Rögle. Organisationen är suverän och jag tycker vi har utvecklats som lag bara under min korta tid här. Vi har fått in riktigt intressanta spelare över sommaren och har fått ihop ett riktigt slagkraftigt lag som har något riktigt intressant på gång. För mig har det varit enkelt att acklimatisera mig i Sverige, det är ganska likt Kanada, säger Éric i en intervju till Rögle-TV.

Éric kom till Rögle sent förra säsongen, en storvuxen försvarare med ett hårt och tungt skott och med rutin från både NHL och KHL. I somras skrev han ett nytt tvåårskontrakt – ett kontrakt som nu skrivits om och förlängts.
Rögles sportchef Chris Abbott om förlängningen:
– Éric är en komplett spelare för oss. Han är stark defensivt, bidrar i offensiven och som alla märkt har han ett ruskigt hårt skott och dessutom är han en ledare i omklädningsrummet. Vi är mycket glada över att Éric är kvar i vår organisation i flera år till, säger Chris.

Lasse Mauritzson