Widing missar resten av säsongen
A-lag2016-12-08
Rögleanfallaren Daniel Widing missar resten av säsongen. Knäskadan han ådrog sig i söndags måste opereras.

– Det känns otroligt tråkigt. Min första tanke var att jag lider med "Masken" som tar hit spelare och så blir de skadade, säger Daniel Widing.

– Sen går det upp för mig att säsongen nog är över. Lika bra att ställa in sig på det. Trist, vi behöver liksom inte fler skador. Jag vet att det kommer att vända och vill gärna vara med och hjälpa till då, säger han vidare.

Det var i söndags i bortamatchen mot Leksand som Daniel tidigt i andra perioden kolliderade med en lagkamrat när han forecheckade. Han skadade knäet och fick utgå. I veckan har man undersökt hans skadade knä och efter magnetkameraundersökning står det klart att skadan var allvarlig och måste opereras.

– Det var tydligen inte mycket som var helt. Korsband, ledband och även en menisk var paj, säger Daniel.

Skadan är den första allvarliga i 34-åringens karriär. Daniel kom in i Rögle i oktober och gjorde succé och förlängde kontraktet även över nästa säsong. Han har tillhört de drivande spelarna och producerat en hel del framåt.

Nu blir det inte mer spel på ett bra tag.

– Jag får väl börja med rehab och stötta killarna så gott det går. Jag är säker på att det kommer att vända när de skadade återvänder, det finns stor potential i det här gänget.

Daniel trivs i Rögle och har ett år kvar på kontraktet.

– Tiden i Rögle har gett mersmak. Jag har känt mig oerhört stark och bra och jag är sugen på att komma tillbaka ännu starkare och bättre.

Rögle har nu fyra långtidsskadade anfallare: Widing, Viktor Lindgren, Matt Fraser och Victor Laz. Landslagsforwardsen Sebastian Wännström och Patrick Cehlin saknas också men här hoppas man att de är tillbaka efter jul och Sebastian Collberg efter nyår.

På backsidan saknas Alen Bibic (skada) och Almen Bibic (avstängd, tillbaka 28 december).

Lasse Mauritzson