Fem Rögle-spelare till Junior-VM
Publicerad: 2022-06-21
Calle Clang, William Wallinder, Linus Sjödin, Daniel Ljungman och Theodor Niederbach spelar JVM för Sverige i augusti. Truppen togs ut under tisdagen.

När förbundskapten Tomas Montén under tisdagen tog ut den preliminära JVM-truppen till Edmonton den 9-20 augusti fanns hela fem Rögle-spelare med. Det handlar om målvakten Calle Clang, backen William Wallinder och forwards-trion Linus Sjödin, Daniel Ljungman och Theodor Niederbach.

– Det känns bra. Det blir kul att försöka ta revansch från i julas, säger Clang.

Efter att turneringen stoppats av Covid-19 i december sköts den fram till augusti. Clang, Ljungman och Niederbach var med i truppen då, medan Wallinder och Sjödin får chansen.

– William hade en väldigt bra säsong, men framför allt från mitten och under sluttampen. Jag tyckte inte han gick in i den rollen han ska ha förra gången, men det tycker jag nu. Han har haft en fantastisk utveckling i Rögle, säger förbundskapten Montén.

– Linus var med oss under säsongen ifjol och var på tapeten redan då och föll kanske på målsnöret. Linus tog stora kliv, framför allt under slutspelet med Rögle, säger Montén.

Clang, Wallinder och Sjödin spelade alla i Rögle under förra säsongen medan Niederbach och Ljungman har anslutit under våren från Frölunda respektive Linköping.

– Calle är en jättebra målvakt, men framför allt en otrolig tävlingsmänniska och pådrivare. Han är en jätteviktig pjäs i gruppen. Niederbach och Ljungman är två spelskickliga centrar som jag ser det. Det har en offensiv uppsida och en spelskicklighet som ska leda varsin line, säger Montén.

Förutom de fem spelarna kommer Rögle representeras av assisterande sportchef Hampus Sjöström som blir Team Manager och klubbens kommunikationschef Peter Ekholm som kommer bli den svenska truppens presschef under turneringen.

JVM spelas den 9-20 augusti i Edmonton. I Sveriges grupp spelar USA, Schweiz, Tyskland och Österrike.

Missa inte chansen att se alla JVM-spelare i höst, men i Rögle-tröjan. Säkra ditt säsongskort redan idag!

Rögle BK