En kväll att minnas för Melker
Publicerad: 2020-03-05
Efter match
Den 19-årige forwarden Melker Eriksson var kanske främst tänkt som en spelare för Rögles J20. Han har dock fått sina chanser i A-laget och när Brynäs besegrades med 6-4 kom också det första målet i SHL.

I somras kom Olofströmskillen Melker Eriksson till Rögle efter några säsonger i Karlskronas U16 och J20. Tanken var nog inte att han skulle spela i Rögles A-lag men med mycket skador så har chansen kommit. Nu är Rögle i stort sett skadefritt men unge Eriksson (nyss fyllda 19 år) blev ändå uttagen till Rögles viktiga hemmamatch mot Brynäs. Han tackade för förtroendet genom att göra sitt första SHL-mål. Fast det räckte inte med det utan han fick också en assist på Mattias Sjögrens 5-2-mål. Båda poängen kom dessutom i ett viktigt skede av matchen.
– Detta känns så klart sjukt häftigt. Bara att få göra sitt första mål i SHL och i seniorsammanghang är stort nog. Att sen få krydda det med en assit också är ju nästan för bra för att vara sant, säger en glad Melker Eriksson efter matchen samtidigt som han ger ett lugnt och samlat intryck när han beskriver sina 1+1:
– På målet får jag en underbar passnig av (Kodie) Curran och lyckas hitta en lucka mellan benen på målvakten. På (Mattias) Sjögrens mål såg jag honom komma fint i mitten. Hittade honom på bladet och han satte den högt. Ett viktigt mål med bara sekunder kvar av andra perioden.

Till den här matchen tog han Adam Edströms plats i kedjan med Mattias Sjögren och Chris DeSousa. Eriksson passade in fint och såg ut att lyfta kedjan som hade en fin kväll med två mål. Inte minst lagkapten Mattias Sjögren såg ut att trivas med den unge blekingekillen.
– Det klickade bra mellan oss tre. Vi pratade ganska mycket och jag fick mycket hjälp av båda. Allt kändes jättebra och jag spelar gärna med de två igen om jag får fler chanser i A-laget, säger han med beundran i rösten över sina kedjekamrater.
Att han kommer att få fler chanser i Rögles A-lag verkar ganska troligt efter insatsen mot Brynäs. Visserligen är Leon Bristedt fortfarande utanför laget på grund av skada men efter den här matchen har han verkligen gett tränarna huvudbry om laguttagningen framöver.
– Jag har hela tiden haft fokus på att vara en ledande spelare i J20 och det har jag egentligen fortfarande. Fast jag säger självfallet inte nej till fler chanser i A-laget. Särskilt inte nu när det börjar att närma sig slutspel också. Just nu är hockeylivet ganska lätt att leva, avslutar nyblivne SHL-målskytten Melker Eriksson med ett leende på läpparna.

Patric Andersson