Seger i match 1 efter nytt övertidsdrama
Publicerad: 2024-04-05
Rögle tog sin tionde raka seger i Växjö, vilket innebär 1-0 i matcher i semifinalserien. Adam Tambellini avgjorde till 2-1 på övertid efter flera högklassiga räddningar från sista utposten längst bak, Christoffer Rifalk.
– Vi gör oss förtjänta av att vinna, säger Rifalk.

Rodrigo Abols ordnade 1-1 i tredje perioden, vilket också var ställningen efter 60 minuter. 7.30 in i övertiden trixade sig Simon Ryfors och Adam Tambellini fram till ett avgörande, vilket betyder att Rögle åker från Växjö med 1-0 i matcher. 

Från andra sidan isen såg Christoffer Rifalk knappt vad som hände.

– Jag fattade inte riktigt vad som hände förrän jag såg reprisen. Jag såg att alla började jubla och då var det bara att hänga på, säger han och fortsätter. 

Bara minuter tidigare hade Röglemålvakten stått för två högklassiga räddningar när hemmalaget skapade tryck. Målvakten hyllar återigen lagets försvarsspel efter 34 räddningar.

– Det kändes bra för egen del. Vi har en bra struktur och det är lätt att se i förväg var lägena kommer att komma. Då får man också bra förutsättningar att göra räddningarna. Sen blir det att de kommer igenom och då måste jag steppa upp också, säger han. 

Det var två jämna lag som tog sig an match 1 i semifinalen. Förstaperioden blev mållös innan Zach Giuttari öppnade målskyttet drygt halvvägs in i andra perioden. 

Rögle lyckades komma tillbaka från underläge till seger i tre av fyra kvartsfinalmatcher mot Färjestad. Ikväll lyckades laget på nytt. Rodrigo Abols styrde in kvitteringen tidigt i tredje efter ett skott från Lucas Ekeståhl Jonsson. 

– Det tar kanske lite längre för oss att komma igång idag, vi är lite avvaktande till en början och lät de ta över lite. Sen efter vi gör 1-1 tycker jag att vi spelar upp oss och sen gör vi ett bra jobb i övertiden. Även om de har några lägen så tycker jag att vi gör oss förtjänta av att vinna. 

Kvällens seger var lagets tionde raka totalt och tredje raka på övertid. Trots motgångar i matcherna lyckas laget hitta vägar att vinna.

– Jag tror mycket har att göra med ett tålamod som vi haft över tid. Vi jagar ingenting, det handlar om att vinna matchen och det spelar ingen roll om vi vinner med 1-0 eller fem mål. Det är den med flest mål i slutet som vinner och det tycker jag att vi har annammat. Vi ligger under med en kasse idag igen men vi tar ikapp för att vi fortsätter att tro på det vi gör. Det har fungerat bra och det ska vi fortsätta göra. 

Hur viktigt är det att vinna match 1?

– Det är lika viktigt att vinna den som de övriga tre vi ska vinna. Det är ett steg på vägen och vi bygger momentum från det här och förhoppningsvis kan vi ta vara på det till nästa match också. 

På söndag väntar match 2, även det i Vida Arena, med start 15.00. Rögle spelar hemma i match 3 och 4 tisdag 9 och 11 april. 

Joel Nordström
Huvudpartners