Rögle värvar talangfull duo
Publicerad: 2024-04-17
RBK DAM
Sibelle Eriksson och Filippa Lindgren är klara för Rögle. Båda ansluter från MoDo och har skrivit på för säsongen 2024-25.

Rögle förstärker truppen inför sin andra säsong i NDHL. Den här gången med en duo från MoDo. Det handlar om backen Sibelle Eriksson och centern Filippa Lindgren, båda födda 2005.

Eriksson har spelat de senaste fyra säsongerna i MoDos division 1-lag, samtidigt som hon tränat en del med klubbens SDHL-lag som den gångna säsongen gick till SM-final. 

– Hon har gått igenom MoDo:s hockeygymnasium och fått en bra utbildning. Hon är en riktig tävlingsmänniska och bra tekniskt. Vi tror att hon med sin grund har mycket att tillföra och att hon kan bli ännu bättre här, säger Rögles sportchef och huvudtränare Bergkvist.

Den gångna säsongen gjorde Eriksson tre poäng (1+2) på 12 matcher i division 1.

 – Det ska blir jättekul att komma till Rögle och jag är supertaggad. Det är en spännande klubb, all kontakt och återkoppling har gått väldigt smidigt. Målet som klubben har, att ta sig till SDHL, matchar mitt mål. Jag vill vara med och bidra till det, säger Eriksson. 
Lindgren kommer ursprungligen från Örebro, men har precis som Eriksson gått igenom MoDo:s hockeygymnasium. Den gångna säsongen gjorde hon två matcher i SDHL, och var kapten för klubbens division 1-lag. Hon noterades för sju poäng (1+6) på 16 matcher. 

– Det känns som en väldigt proffsig klubb som tar sin damsatsning på allvar. Det ska bli väldigt roligt att få vara en del av det och jag ser verkligen fram emot att säsongen ska dra igång, säger Lindgren. 

– Precis som Sibelle har hon fått en bra skolning i MoDo och varit på gränsen till SDHL. Hon är en klassisk center i mina ögon. Hon är stark i tvåvägsspelet och vi ska försöka hjälpa henne att utveckla hennes offensiva spel, säger Bergkvist.

SE ALLA RÖGLES HEMMAMATCHER – KÖP SÄSONGSKORT

Peter Ekholm
Huvudpartners