• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Fredag Fre 8 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Måndag Mån 5 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Fredag Fre 2 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Rögle
RBK

Upprepar Pesonen succén mot Rögle?

28 oktober 2015 10:00

Det har blivit dags för det andra mötet mellan Skellefteå och Rögle. Det första vann Skellefteå med klara 4-0 efter att Janne Pesonen haft stor show med två mål och en assist.


Nu när serien har vänt har det blivit dags för det andra mötet mellan Skellefteå och Rögle. Det första mötet mellan lagen spelades den 14 oktober i Lindab Arena och Skellefteå gick segrande ur den matchen med klara 4-0.

I den matchen handlade det mesta om Janne Pesonen. Finländaren var på otroligt spelhumör och gjorde två mål och en assist. Pesonens form har fortsatt spikrakt uppåt och hans poängproduktion ligger även den här säsongen över en poäng per match.

Den här säsongen har Pesonen spelat 13 matcher och stått för 15 poäng, fördelat på sju mål och åtta assist. På hans fem senaste matcher har finländaren gjort nio poäng och i senaste matchen mot MODO blev det tre nya.

Matchen slutade 5-3 till Skellefteå hemma i Skellefteå Kraft Arena efter att Martin Lundberg avgjort i tom kasse. I och med vinsten har nu Skellefteå två raka segrar och laget från Västerbotten har tagit poäng i sina sju senaste matcher.

Den fina sviten har fått Skellefteå att klättra i SHL-tabellen och inför den fjortonde omgången av SHL har laget spelat in 26 poäng, elva bakom ettan Frölunda. Med tre poäng på onsdagen avancerar Skellefteå till andraplats i tabellen och förbi Färjestad och Linköping.

Dansk fortsätter att storspela

Rögle ligger på sin elfteplats först av nykomlingarna i SHL och har bara tre poäng upp till Luleå och HV71 på platserna framför i tabellen. Dessutom har laget tagit poäng i tre raka matcher, först tre i Skånederbyt mot Malmö och sedan en poäng mot Luleå och Färjestad.

I senaste matchen mot Färjestad krävdes det straffar innan en vinnare kunde utses. Färjestads Linus Persson fällde då avgörandet och sköt bonuspoängen till Karlstad.

Jack Connolly var målskytten hos hemmalaget och Oscar Dansk visade återigen vilken duktig målvakt han är. Endast Färjestads Justin Pogge har så här långt in på säsongen bättre räddningsprocent än Dansk. Det unge burväktarens 92.57% är riktigt vasst och det ska tilläggas att det är på elva matcher medan Pogge med 92.86 procent endast har spelat sju matcher.

– Det är synd att vi inte fick till det och kunde vinna matchen. Jag tycker vi spelar bra, det var stabilt av oss hela vägen, inte minst defensivt. Vi tar poäng för tredje matchen i rad och det ska vi bygga vidare på. Jag tycker vi skapar en del offensivt också, sa Oscar Dansk till Rögles hemsida efter matchen.

Anders Eldebrink har i skrivande stund inte gått ut med någon trupp till matchen och det är oklart om Oscar Dansk vaktar kassen. Med tanke på hans fina form finns det nog goda chanser.

Rögle har hittills under den här säsongen haft det lite tuffare på bortais. På sex bortamatcher har laget tagit fyra av sina totalt 14 poäng och en bortaseger skulle kunna vara förlösande för laget från Ängelholm.