• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Fredag Fre 8 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Måndag Mån 5 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Fredag Fre 2 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Rögle
RBK

Karlskrona förlängde segerraden

7 oktober 2016 21:30
#KHKRBK

Den fina vinstsviten växer sig allt längre för Karlskrona. I det första back-to-back-mötet med Rögle tog laget sin fjärde raka seger, sedan Filip Cruseman fastställt slutsiffrorna till 4-1.


Formstarka Karlskrona klev ut piggt och redan i det första anfallet kom Filip Cruseman till ett avslut som tvingade Lars Volden till aktion. Målvakten räddade den gången, men fick med fem minuter på klockan se sig besegrad av Mattias Guter. I spel fem mot fyra skickade måltjuven in 1-0 för sitt Karlskrona som så långt dominerat matchupptakten.

Gästande Rögle växte alltmer in och Sebastian Collberg kom till två fina avslut, en dubbelchans som Johan Holmqvist stoppade. Spelet böljade fram och tillbaka med farligheter i båda riktningar och efter att Ludvig Rensfeldt vunnit puck vid offensiv blålinje skickade Bryan Lerg in 1-1 för Rögle. Gästerna pressade sedan på i slutskedet, men då passade Karlskrona på att kontra in 2-1 genom Joachim Rohdin tre sekunder före periodvilan.

– Vi gör det som vi sagt att vi ska göra, sen lyckas vi även ta ledningen i slutet. Det ser bra ut, konstaterade Guter för C More.

"Ta tre poäng är vi stolta över"

Än bättre skulle det även bli sju minuter in i mittperioden. Aggressivt presspel gjorde då att Alexander Bergström kunde vinna puck vid blålinjen, avancera mot mål och skjuta 3-1 för Karlskrona. Spelmässigt var perioden jämn, men återkommande Rögleutvisningarna gjorde att hemmalaget kunde kontrollera. I slutsekunderna kom gästernas bäste läge när Daniel Widing styrde ett inspel i ribban.

– Vi slarvar alldeles för mycket och bjuder dem på kontringar gång på gång. Vi har oss själva att skylla. Jag tycker att vi är på gång i början här, men så får de en kontring och gör mål, sade Röglekaptenen Rensfeldt till C More.

Gästerna gav det även chansen i slutperioden och drev tidigt upp tempot. Efterhand mattades det till en början svängiga spelet, med ett Karlskrona som bevakade sin ledning. Holmqvist i hemmamålet hade vissa bestyr, men redde ut samtliga och Filip Cruseman avgjorde i öppen målbur. Karlskrona vann det första back-to-back-mötet mot Rögle med 4-1 och tog sin fjärde raka seger.

– Att vinna hemma och ta tre poäng är vi stolta över. Men spelmässigt är det en del detaljer vi inte är lika nöjda med, slog Per Hånberg fast för C More.