• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 December Dec
Fredag Fre 8 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Måndag Mån 5 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Fredag Fre 2 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Rögle
RBK

Tålmodigt Frölunda vann fjärde raka hemma

13 oktober 2016 21:40
#FHC-RBK

Frölunda mötte ett kompakt försvar när Rögle var på besök i Scandinavium. Det var läge mållöst, men i tredje perioden föll tre mål, två för Frölunda och ett för Rögle. Frölunda har därmed tagit full pott på hemmaplan hittills.


Rögles fokus inför matchen var att spela bra defensivt och att hitta tillbaka till det spel som var framgångsrikt förra säsongen. Frölunda hade mest puck, men Rögles kontringar var absolut inte ofarliga.

– Att hålla nollan är viktigt för oss. Vi hade ett par chanser också och kan vi bara ta vara på någon av dem här så kan de bli skakiga. Det är vår plan, sa Rögles tränare Anders Eldebrink till C More efter den första mållösa perioden.

Nollorna intakta

Matchbilden var densamma i andra. Tätt försvarspel och två vassa målvakter såg till att det var fortsatt mållöst även efter två spelade perioder. Matt Donovan hade ett skott i stolpen och får vänta ytterligare på sitt första SHL-mål.

– Jag försöker att inte tänka på det för mycket, bara fortsätta skjuta. Vi ska försöka lägga puckar mot mål och det kommer nog inte se så snyggt ut kanske, sa Donovan till C More.

Frölunda fick hål i tredje

I tredje fick till slut Frölunda hål på ett desperat kämpande Rögle. Victor Olofsson skrinnade sig loss på högerkanten, tog sig in framför mål och avslutade vid första stolpen. Olofssons andra mål i Frölundatröjan.

Rögle drog sedan på sig utvisningar och Joel Lundqvist sprätte upp 2-0 i nättaket från sin vanliga position några meter ut från kassen.

Men Rögle gav sig inte utan skapade nerv genom att forcera in en reduceringspuck av Jack Connolly, men närmare än så kom man inte. Besvikelsen var stor, vilket speglade av sig efter matchen.

– Det är tråkigt, men vi kommer igen, sa en märkbart besviken Anders Eldebrink till C More innan han lämnade intervjun snabbt.