• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Måndag Mån 5 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Fredag Fre 2 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Karlskrona
KHK

Andra raka för Rögle, dystert i Karlskrona

15 februari 2017 21:08
#RBKKHK

Två formsvaga lag gjorde upp om viktiga poäng i Ängelholm och det var hemmalaget som, trots underläge, lyckades knipa segern. Det var tabelljumbons andra raka seger i SHL.


Det var två lag med riktigt tvivelaktiga formkurvor som äntrade isen i Lindab Arena. Rögle blev visserligen av med sin förlustsvit i sista matchen innan uppehållet, men hade innan dess 13 raka nederlag. Karlskrona hade inte vunnit sedan de senast mötte Rögle, vilket var den 30 december. Däremellan hade det gått elva förlustmatcher.

Det märktes också på spelet i den första perioden. Passningsspelet stämde inte riktigt, men det var absolut inget fel på viljan, tvärtom var det full fart som gällde. Det vaskades också fram en del lägen, men trots tio skott på mål åt vardera håll var det mållöst efter 20 minuters spel.

Målen kom istället i andra perioden. Karlskrona inledde genom Joel Kellman efter ett mönsteranfall. Efter det hade gästerna ett hårt tag om taktpinnen, men Rögle jobbade sig in och tog över alltmer.

Med fem minuter kvar av perioden vann Rögle tekning i anfallszon och Cade Fairchild laddade bössan från blålinjen. Pucken satt högt bakom Johan Holmqvist och det var kvitterat.

– Vi kommer ut bra och blir belönade med ett mål, men sedan tar de över. Vi har försökt trycka på att vi ska spela tight och det tycker jag att vi gör bra ändå, sammanfattade Karlskronas Mattias Karlsson perioden till C More.

Beslutsamt Rögle

Tredje perioden hann bara bli 1:54 gammal innan Rögle tog ledningen. Simon Ryfors med förarbetet och Jesper Williamsson stötte in pucken från nära håll, 2-1.

Och mer skulle det bli. I numerärt överläge passade Fairchild fram Felix Schütz som nöp till direkt. I slutet chansade Karlskrona med att plocka ut målvakten, men då passade Daniel Sylwander på att sätta 4-1 i den öppna kassen.

– Det är viktigt för gruppen att få en vinst med oss. Vi vårdar pucken på ett bättre sätt. Det gäller att fokusera i de återstående matcherna nu, sa Rögles Jesper Williamsson till C More efter segern.

Kommande motståndare:

  • Färjestad-Rögle, Fre 17 feb 19:00
  • Karlskrona-Linköping, Fre 17 feb 19:00