Rögle BK:s Officiella Nätmagasin

ONSDAGEN DEN 27 MAJ

  • Följ oss på instagram
  • Besök Vår facebook sida
  • Rögle Bk Rss
  • HalvaPotten
  • Nätmagasinet driftas av It Gården
  • Nätmagasinet utvecklas av Comotion.se , en lite annorlunda reklambyrå
 
intervjuerreportage Panelin laddad för Luleå borta
Panelin laddad för Luleå borta

Medan torsdagens förlust i Värmland innebar att Rögle tog ett steg tillbaka kunde egna produkten Victor Panelin-Borg dock notera ännu en milstolpe i sin karriär.
   Samtidigt som ”Pane” var enda Rögleback att lämna Karlstad utan att ha varit inne på något baklängesmål bokfördes han också för 21 spelade minuter jämnt, den högsta noteringen någonsin i seniorkarriären och ett bevis på att den tuffe backen står sig väl mot stjärnorna i Elitserien.

När Nätmagasinet når Röglebacken står för tillfället en guidad rundtur i ett regnigt Luleå där kvicksilvret kryper upp på en handfull plusgrader på schemat.
   Som guide för Panelin-Borg och Christopher Liljewall fungerar Viktor Lindgren som är född i staden, men även om lokalkännedomen imponerar är ”Pane” inte lika imponerad av lagkamratens hobby som metrolog.
   - Nej, han hade lovat oss att vi skulle få både snö och några minusgrader, men det blev det inget med, så jag är lite besviken på honom, pikar han.
   Besvikelse var också den känsla som dominerade Röglelägret efter förlusten mot Färjestad. Hemmalaget hade redan efter knappa 15 minuter en tremålsledning, vilket räckte för att förstöra aftonen för bandyklubben, men Victor anser att Rögle kan långt bättre än vad publiken i Löfbergs Lila Arena fick se.
   - Jag hävdar att vi kan prestera långt mycket bättre än vad vi gjorde då, det såg vi om inte annat i hemmamatcherna mot Linköping och Brynäs. Där spelade vi på samma sätt som gjorde oss så framgångsrika i våras, men när de gör mål efter vår fina start hamnar vi för långt ifrån varandra och slutar spela som en enhet.

Istället drog Rögle på sig flera utvisningar i mittakten, men även om mycket annat under kvällen lämnade mer att önska kom Färjestad aldrig närmare än ett stolpskott i numerärt överläge.
   Mycket tack vare en gedigen insats från ”Pane”.
   - Kenny hade gett oss instruktioner på hur vi skulle spela mot deras powerplay på vår boxplaygenomgång, så det var bara att spela enligt det när man nu slapp bli utvisad själv för en gångs skull…
   En av backens godaste sidor om man ska lyssna till vad headcoach Dan Tangnes har att säga om backbjässen.
   - Man vet vad man får när man sätter in ”Pane” på isen. Visst kan det bli fel ibland, precis som med så många andra spelare, men han försöker alltid spela enligt de instruktioner han fått.
   - Samtidigt har han visat att han har höjt sin lägstanivå ännu mera, och jag är riktigt glad för hans skull att han visat sig klara av att spela så bra i Elitserien, säger Tangnes.

De senaste matcherna har Victor kamperat ihop med amerikanske Tom Preissing, och när pucken släpps mot Luleå kommer paret att få fortsatt förtroende enligt Tangnes.
   - Martin Gerber kommer att fortsätta i mål efter sitt inhopp igår, och backparen förblir ograverade. Däremot kommer vi eventuellt att göra någon förändring i kedjorna, men bestämmer det först ikväll förklarar han.
   När lagen senast möttes handlade det om Elitseriepremiär och ett Rögle som två gånger om var en ribbträff ifrån att plocka till sig poäng från fjolårets grundseriegiganter. Nu är det nya förutsättningar, men en sak kommer att kvarstå.
   - Luleå har inte för avsikt att bjuda oss på ett skit, och det gäller att vi inte bjuder dem på något heller. Vi måste vårda pucken bättre än vad vi gjorde senast, samtidigt som vi kombinerar det med hög intensitet och hårt arbete, slår Tangnes fast.
   Klarar Rögle det så finns det förutsättningar för de fans som gjort den långa resan från Ängelholm till Luleå att få jubla för poäng och för Victor Panelin-Borg att komma hem till en lapp med några väl valda ord från en riktig rutinerad hockeyräv.
   Granntanten.
   - Hon brukar lägga en lapp med några trevliga ord i mitt brevinkast när vi gjort en bra match och vunnit.
   - Dessutom vet hon precis vad det handlar om, hon har bott granne med flera andra Röglespelare genom åren, och har stenkoll på vad som gäller när man pratar med henne, lovar ”Pane”.

FAKTA / Panelin-Borgs matcher med mest istid

2012-11-02      @ Färjestads BK 21:00 +/-0
2010-12-06      @ IF Troja-Ljungby 20:38 +1
2010-10-24      @ Örebro HK 20:33 +/-0
2011-02-23      @ Leksands IF 20:26 +/-0
2011-09-23      BIK Karlskoga 20:17 +3 2p (1+1)

Till matcherna räknas endast tävlingsmatcher.

//ANDREAS LJUNGGREN

OLOF ERIKZON
Publicerad: 2012-11-02 19:35

2059

HockeyAllsvenskans huvudsponsorer:

Oddset Svenska Spel Viasat Hockey

Officiella ligapartners:

Isostar Aftonbladet Sportbladet Best Western Arboga Alkoholfri Menigo

Fler nyheter