GAMEDAY: Rögle tar emot Luleå
Publicerad: 2022-11-26
En poäng senast - men ett spelmässigt fall framåt. Rögle hoppas bygga vidare på det när Luleå gästar Catena Arena.

Rögle-Luleå, 18.00, Catena Arena, Cmore

MÖTET

Rögle vänder hem till Catena Arena för första gången i SHL-sammanhang sedan den 29 oktober. Ikväll väntar Luleå på andra sidan och en chans för Rögle att börja samla in trepoängare igen. Senaste Rögle tog tre poäng i SHL var mot Brynäs (2-1) den 5 november. Rögle har tagit fyra poäng på sin fem senaste SHL-matcher och ligger just nu näst sist i tabellen. 

Luleå föll med 2-5 mot Timrå under torsdagens omgång, men hade innan de matcherna två raka 4-1-segrar. Luleå har spelat in 30 poäng på 19 matcher och ligger på åttonde plats i tabellen. Senast lagen möttes var i Luleå den 22 september, då vann Rögle med 4-2. 

SENASTE NYTT RÖGLE

Rögle höll ingen gemensam träning under fredagen och därför fanns det ingen uppdatering att ge kring laget. Klart är att Dennis Everberg och Daniel Zaar saknas till kvällens match. Adam Edström, som missade matchen senast, har fortfarande status dag för dag. Mot Linköping var juniorerna Felix Nilsson, Oskar Pettersson och Axel Smeds uttagna. Samuel Jonsson var utanför truppen. 

SIFFRORNA

Ludvig Larsson sköt tre skott på mål mot Linköping och hittade rätt en gång. Räknat med CHL-matchen mot Salzburg har han nu gjort tre mål på sina två senaste matcher.

Marco Kasper sköt hela sex skott på mål mot Linköping. 

Special teams är som alltid viktigt. I Powerplay-statistiken har Rögle en effektivitet på 22,7 (8 i SHL) medan Luleå har 16,67 (13). 

Isac Brännström är Luleås bästa poängplockare så här långt med 16 poäng (6+10). 

Adam Tambellini leder Rögles interna poängliga med sina 14 poäng (6+8). 

Peter Ekholm