Bidrag ger nya sarger till ungdomshockeyn
Publicerad:

Rögle investerar i framtiden. Med hjälp av Sparbanksstiftelsen Gripen har två nya sarger köpts in som ska öka säkerheten och ge de yngsta lagen ännu bättre förutsättningar att träna och spela ishockey.
När de yngsta ungdomslagen (U8-U10) spelar match så gör de det på en mindre yta. Isen delas upp i fler ytor vilket innebär att fler kan spela samtidigt.
De gamla sargerna börjar komma till åren men nu är nya sarger inköpta.
- Vi vill kunna erbjuda så många som möjligt att spela ishockey. Genom att dela upp den stora rinken i fler ytor så kan fler erbjudas istid för träning och match, säger Rögles klubbdirektör Marcus Thuresson.
Investeringen i de nya sargerna har gjorts möjlig tack vare ett bidrag från Sparbanksstiftelsen Gripen.
I samband med en träning för Rögles U9 gästade Jan-Erik Hansson, verkställande tjänsteman på Sparbanksstiftelsen Gripen vår träningshall, Swedbankhallen.
Med sig hade han en stor symbolisk check. Bidraget från stiftelsen till sargen är på 100 000 kronor.
- Det här är precis sådana saker som vi vill ge bidrag till. Vi vill satsa på våra ungdomar eftersom de är vår framtid. Rögle BK har en mycket bra ungdoms- och juniorverksamhet med engagerade ledare för att utveckla ungdomarna till duktiga ishockeyspelare. De nya sargerna ökar tillgängligheten och garanterar spelarnas säkerhet, säger Jan-Erik Hansson från Sparbanksstiftelsen Gripen.
Hansson överlämnade den symboliska checken till Marcus Thuresson och Tomas Jernberg från Rögleakademin.
- Förutom att säkerheten förbättras så är det roligare att spela ishockey med en riktig sarg. Vi är tacksamma över Sparbanksstiftelsens bidrag som gjorde det här möjligt, säger Marcus Thuresson.
- Målet i framtiden är att 40 procent av spelarna i vår A-lagstrupp ska vara härifrån. Vi vill ha med så många som möjligt så länge som möjligt i vår verksamhet, säger Thuresson.
Tomas Jernberg, styrelseledamot och medlem i styrgruppen i Rögleakademin betonar vikten av att utnyttja isytorna maximalt:
- När träningshallen byggdes och vi fick en yta till så kunde vi närma oss övriga elitklubbar genom att ge ungdomarna mer träningstid. Sargerna ger oss möjlighet att utnyttja istiderna maximalt i våra båda hallar som redan är fullbokade. På sikt skulle vi behöva minst en isyta till för att hänga med och möta efterfrågan från alla som vill träna och spela ishockey i Rögle BK. Våra SHL-konkurrenter har tre eller till och med fyra isytor, säger Tomas Jernberg.
Här är Sparbanksstiftelsen Gripens motivering till det beviljade anslaget:
”Rögleakademin värnar om ungdomsverksamheten genom bland annat att ge de yngre spelarna en mycket bättre vardag, öka kvaliteten på allt som görs och därmed öka intresset för att fler ungdomar vill börja spela ishockey i Rögle BK.”
Vad är Sparbanksstiftelsen Gripen?
Sparbanksstiftelsen Gripen bildades 2003 och ägde då 100 procent av aktierna i Sparbanken Gripen. Olika affärer har reducerat innehavet.
Stiftelsen delar genom avkastningen ut anslag i kommuner i nordvästra Skåne (Ängelholm, Båstad, Höganäs, Örkelljunga och Åstorp).
Man vill bidra till en positiv utveckling i bland annat näringsliv, forskning, utbildning, idrott och kultur.
Sparbanken Öresunds affär med Swedbank ger stiftelsen utökade möjligheter att bidra och stötta projekt. Tio miljoner kronor om året ska delas ut.